Євген Філатов зробив заяву / Фото: Facebook

Суддя Нацвідбору на Євробачення-2019 Євген Філатов (The Maneken) на сторінці у Instagram прокоментував ситуацію, яка склалася навколо конкурсу.

Читайте такожУкраїна не братиме участі в Євробаченні-2019

Композитору і саунд-продюсеру гурту ONUKA і The Elephants пригадали концерт у Росії. Виступ відбувся в 2016 році в місті Краснодар. Філатов відповів на звинувачення і підкреслив, що три роки тому повністю відмовився від гастрольної діяльності на території РФ.

Відео дня

"Bang! Мене, як музичного експерта, запросили вибрати учасника від України у Нацвідборі на конкурс Євробачення 2019. За останні дні я отримав десятки дзвінків і листів з проханням прокоментувати свій вибір, але, погодьтеся, все вже сказано. У своїй оцінці, як і в чесності голосування глядачів, я рішуче впевнений, а все, що відбувається зараз в контексті конкурсу, прошу вибачення за тавтологію думки, але це - повна ж*па. В останні дні на деяких сайтах з'явилися обговорення виступу The Maneken в Краснодарі в 2016 році. Так, воно було і ми цього не приховували. У цьому сенсі мені хотілося б нагадати, наш гурт був створений в 2007 році, і в неї входили музиканти з Росії та України. Три роки тому ми відмовилися повністю від гастрольної діяльності на території РФ. Нацвідбір в 2019-му викликав чимало гучних обговорень гострих у суспільстві питань, а разом з тим і спекуляцій. Логічне питання - з яких пір пісенний конкурс став найважливішою темою в Україні?", - написав музикант.

Bang! Мене, як музичного експерта, запросили вибрати учасника від України у Нацвідборі на конкурс Євробачення 2019. За останні дні я отримав десятки дзвінків і листів з проханням прокоментувати свій вибір, але, погодьтеся, все вже сказано. У своїй оцінці, як і в чесності голосування глядачів, я рішуче впевнений, а все, що відбувається зараз в контексті конкурсу, прошу вибачення за тавтологію думки, але це — повна жопа. В останні дні на деяких сайтах з'явилися обговорення виступу The Maneken в Краснодарі в 2016 році. Так, воно було і ми цього не приховували. У цьому сенсі мені хотілося б нагадати, наша група була створена в 2007 році, і в неї входили музиканти з Росії та України. Три роки тому ми відмовилися повністю від гастрольної діяльності на території РФ. Нацвідбір в 2019-му викликав чимало гучних обговорень гострих у суспільстві питань, а разом з тим і спекуляцій. Логічне питання — з яких пір пісенний конкурс став найважливішою темою в Україні?

Публікація від The Maneken (@themaneken)

Як повідомляв УНІАН, раніше в Джамали прокоментували її виступу в Росії. Переможниця Євробачення-2016 зустріла Новий 2015 рік на вечірці в Сочі.