Оболонський райсуд оштрафували батьків двох учнів за булінг / фото УНІАН

Оболонський районний суд міста Києва притягнув до адміністративної відповідальності за булінг батьків неповнолітніх кривдників та призначив їм штраф у розмірі 850 гривень.

Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Києва.

До Оболонського управління поліції із заявою звернулись батьки учня четвертого класу. Вони повідомили, що двоє однокласників знущаються з їхнього сина: принизливо жартують, ображають, вчиняють бійки та псують шкільні речі. Через це хлопчик категорично відмовлявся ходити у школу.

Відео дня

Працівники сектору ювенальної превенції Оболонського управління поліції відвідали школу, в якій навчаються діти, і встановили, що знущання тривали протягом чотирьох місяців.

Враховуючи всі обставини, поліцейські склали два адміністративні протоколи на батьків винуватців за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 173-4 (Булінг (цькування) учасника освітнього процесу) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Читайте такожЮНІСЕФ попереджає про загрозу кібербулінгу для користувачів Інтернетом від 15 до 24 років

Як повідомляв УНІАН, 18 грудня Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)» (реєстраційний номер 8584), яким визначено типові ознаки булінгу та передбачено штрафи за цькування.

Штрафи за булінг становлять від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів, тобто від 850 до 1700 гривень або від 20 до 40 годин громадських робіт.

Якщо булінг вчинено групою осіб або повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, штраф буде більшим - від 100 до 200 мінімумів (1700 - 3400 гривень) або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин.

Неповідомлення керівником закладу освіти уповноваженим підрозділам органів Національної поліції України про випадки булінгу учасника освітнього процесу тягне за собою накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до 1 місяця з відрахуванням до 20 відсотків заробітку.