Навряд чи РФ формально зробить самопроголошені "республіки" Донбасу своєю територією, вважає Володимир Огризко / фото flickr.com/nothingpersonal

Влада Російської Федерації навряд чи піде на формальне приєднання так званих "ДНР" і "ЛНР".

Якщо РФ піде на такий крок, то не зможе називати себе тільки посередників у конфлікті, який виник на Донбасі, розповів колишній глава українського Міністерства закордонних справ Володимир Огризко в ефірі телеканалу "Україна 24".

Співрозмовник зазначив, що частина сходу нашої країни залишається тією раною, яку російська влада буде використовувати якомога довше.

Відео дня

"Росія навряд чи буде говорити про те, щоб в якийсь момент приєднати навіть формально територію окупованого Донбасу...", – сказав екс-чиновник.

Читайте такожУ Кремлі заявили, що крім Росії окупованому Донбасу нема кому "допомагати"За його словами, якщо РФ приєднає так звані "ДНР" і "ЛНР", то автоматично стане стороною, з якої продовжують стріляти.

"...Значить, вона вже не може сказати, що це робили якісь бойовики, "ополченці", трактористи. Тоді теза про "іхтамнєт" (Росія стверджувала, що на Донбасі немає її військових – Ред.) зникає", – вважає Огризко.

Нагадаємо, Росія у 2014 році пішла на агресивні кроки проти української держави – захопила Крим, вдерлася на частину Донбасу й підтримала бойовиків, які створили так звані "ДНР" і "ЛНР".

Російська сторона стверджує, що її війська не вдиралися на Донбас, і називає себе "посередником" у конфлікті.

На Донбасі проходила антитерористична операція, а потім стартувала операція Об'єднаних сил. У зоні конфлікту не раз вводили "режим тиші". Українська сторона багато разів повідомляла, що бойовики порушують "тишу".

Вас можуть зацікавити такі новини: