Ярош прогнозує розвал Росії після Путіна / REUTERS

У Росії на зміну Володимиру Путіну не зможе прийти демократ, однак це не завадить її майбутньому розвалу.

Такий прогноз щодо ситуації в РФ озвучив екс-лідер "Правого сектора", радник головнокомандувача ЗСУ Дмитро Ярош в інтерв'ю Олесі Бацман.

За його словами, історично склалося, що росіянам потрібна "тверда рука, авторитарне управління, інакше відразу імперія розвалюється".

Відео дня

Розпад Росії Ярош вважає "справою одного покоління", а відхід Путіна, припускає він, може відбутися "кулуарним способом". За його словами, до цього повинні бути готова Україна, щоб повернути собі окуповані Крим і частину Донбасу.

Читайте такожПутін скаржиться, що Україна з Bayraktar і військовими навчаннями не дає йому "розслабитися""Якщо брати можливість палацових переворотів, мені здається, прийде ще більший яструб, ніж Путін. Але це врешті-решт теж призведе до розвалу. Це не буде зміцнення імперії", - прогнозує він.

Як писав УНІАН, 2 листопада Ярош написав про своє призначення радником Головнокомандувача ЗСУ у соцмережі, спровокувавши неадекватну реакцію російських пропагандистських ЗМІ.

При цьому Ярош стверджує, що не вважає себе членом команди президента Володимира Зеленського.

Хто такий Дмитро Ярош

Дмитро Ярош з 2013 до 2015 року був співзасновником та лідером громадського руху (згодом також і партії) "Правий Сектор".

На позачергових виборах до Верховної ради України у 2014 році Дмитро Ярош балотувався по 39 одномандатному виборчому округу (Дніпропетровська область) та посів перше місце.

Наприкінці 2015 року заявив про вихід з "Правого Сектору". У грудні 2015 року за ініціативи Яроша було створено Українську добровольчу армію на базі 5-го і 8-го батальйонів Добровольчого українського корпусу "Правий сектор".

На самому початку агресії Російської Федерації проти України був одним із перших, хто зібрав добровольчий батальйон та став на захист України.

Російська пропаганда всіляко намагалася демонізувати його різними історіями. Завдяки пропаганді РФ широко відома "візитка Яроша", яку нібито знаходили на місцях пожеж, обстрілів та інше.

Що було раніше

Раніше екс-міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що в України повинен бути сценарій на випадок смерті Путіна.

До цього журналіст Іван Яковина розповідав, що Путін під впливом міністра оборони РФ Сергія Шойгу захопився шаманськими обрядами і для участі в них відвідує періодично Сибір.