В Україні дорожчає газ / фото УНІАН

З 1 листопада 2020 року в житті українців настають чергові зміни. Які саме, розповість УНІАН.

Читайте такожКоронавірус в Україні та світі: найважливіше за 1 листопада

Подорожчання газу

Державний енергохолдинг "Нафтогаз України" підвищив ціну на газ для населення в листопаді порівняно з попереднім місяцем на третину – до 6,33 гривні за куб. м.

Відео дня

"Зміни цін на газ у листопаді обумовлені, в першу чергу, сезонним фактором і збільшенням оптової ціни на блакитне паливо", - пояснили в компанії.

Варто зазначити, що "Нафтогаз" запропонував своїм споживачам у листопаді найменшу ціну на газ.

За даними Асоціації постачальників енергоресурсів, найвища ціна на газ чекає споживачів "Запоріжгаз збуту" – 8,96 гривні за куб. м., середня ж вартість газу в Україні для населення в листопаді порівняно з жовтнем зросла на чверть — з 5,77 гривні до 7,16 гривні за куб. м.

Нові стандарти дорожнього руху

З 1 листопада набуває чинності новий стандарт на засоби заспокоєння дорожнього руху, призначені для зменшення швидкості й рівномірного розподілу транспортних потоків. 

Так, крім "лежачих поліцейських", водіїв пригальмовуватимуть острівці безпеки, бордюрні розширення, чокери й розділові смуги.

В Україні запрацюють нові стандарти дорожнього руху / фото REUTERS

Новий швидкісний режим у Києві

У Києві з листопада на 7 вулицях, де була дозволена швидкість руху до 80 км/год, встановлюється обмеження швидкості до 50 км/год.

Заборона на вилов риби

З 1 листопада в більшості українських водойм починається заборона на вилов риби у зимувальних ямах. У переважній кількості областей вона триватиме до початку нересту 2021 року, в деяких – до кінця зими.

Любительський вилов риби дозволяється, але з обмеженнями, з ними ви можете ознайомитися за посиланням.

За недотримання зазначених норм передбачено штраф до 680 гривень. 

Читайте такожВолонтери очистили скелі узбережжя Дніпро-Бузького лиману (відео)

Нові карантинні зони

Через зростання захворюваності COVID-19 за останні 14 днів до "червоної" зони віднесені 112 адміністративних одиниць з 20 регіонів України.

Тернопіль та Сєвєродонецьк перейшли з "червоного" на "помаранчевий" рівень епідеміологічної небезпеки, водночас до "Червоної" зони приєдналися обласні центри Житомир та Ужгород.

У "червоній" зоні залишаються Івано-Франківськ, Чернівці, Рівне, Хмельницький, Чернігів, Харків, Миколаїв, Полтава та суми, тобто всього 11 обласних центрів.

В Україні діє адаптивний карантин / фото t.me/nemchinovoleh
В Україні діє адаптивний карантин / фото t.me/nemchinovoleh

Бюджет-2021

Верховна Рада в листопаді збирається розглянути бюджет-2021 в першому читанні. 

Відкриття двох КПВВ на Донбасі

10 листопада на Донбасі мають намір відкрити два контрольні пункти в'їзду/виїзду КПВВ – "Золоте" і "щастя". 

Читайте такожМісцеві вибори 2020: у ЦВК прозвітували про вже встановлені результати

Другий тур виборів 2020 в Україні

ЦВК має підрахувати й оприлюднити результати місцевих виборів до 6 листопада. На них обирали мерів, сільських і селищних голів, депутатів міськрад, районних та обласних рад.

У тих населених пунктах, де жоден з кандидатів не набрав 50% + 1 голос, відбудеться другий тур. Попередня дата його проведення – 15 листопада. Але це може відбутися і пізніше, і раніше - 8, 15 і 22 числа.

Про перші результати місцевих виборів в Україні читайте за посиланням.