Взимку на Україну чекає зміна військової стратегії і серйозні кадрові перестановки, - TIME

Взимку на Україну чекають серйозні зміни. Очікуються кадрові перестановки у вищому військово-політичному керівництві країни та зміна військової стратегії.

Про це пише TIME. Джерела в оточенні президента стверджують, що найбільше Зеленський відчуває себе зрадженим західними союзниками, оскільки вони надають кошти не для перемоги у війні, а тільки для того, щоб в ній вижити. Зі свого боку, президент твердо має намір продовжувати воювати, а "його віра в остаточну перемогу України над Росією набула такої форми, яка турбує деяких його радників", стала "непохитною" і "межує з месіанством". 

"Він обманює себе. У нас немає варіантів. Ми не перемагаємо. Але спробуй сказати йому це", – підкреслив один з помічників президента. 

Відео дня

Відзначається, що питання перемир'я з РФ в команді президента – табу.

"Для нас це означало б залишити цю рану відкритою для майбутніх поколінь. Можливо, це заспокоїть деяких людей всередині нашої країни та за її межами, принаймні тих, хто хоче за будь-яку ціну довести це до кінця. Але для мене це проблема, тому що ми залишаємося з цією вибуховою силою. Ми лише відстрочимо її детонацію", – заявив Зеленський, додавши, що навіювання заходу віри в те, що Україна може перемогти, "забирає всю силу і енергію".

Співрозмовники видання стверджують, що взимку можуть відбутися серйозні зміни у військовій стратегії України і серйозні струси в команді президента. Імовірно, буде відправлений у відставку мінімум один міністр, а також один з генералів, який відповідає за контрнаступ, щоб покласти на нього відповідальність за повільний прогрес на передовій. 

"Ми не рухаємося вперед", – сказало джерело з оточення президента. Воно підкреслило, що деякі командири на передовій почали відмовлятися від виконання наказів про наступ. 

"Вони просто хочуть сидіти в окопах і тримати оборону. Але таким чином ми не зможемо виграти війну", – додав він.

Так, на початку жовтня політичне керівництво країни вимагало провести операцію з деокупації Горлівки Донецької області, проте військові відповіли питанням: Чим? 

"Немає ні людей, ні зброї. Де зброя? Де артилерія? Де новобранці?", – задався питанням офіцер.

Також не виключено, що в Україні цієї зими повторяться блекаути. І вони викличуть невдоволення суспільства роботою української влади.

"Минулого року люди звинувачували росіян. Цього разу вони звинуватять нас у тому, що ми не зробили достатньо для підготовки", – сказав співрозмовник видання.

Війна в Україні: це варто знати

Російські окупаційні війська не припиняють обстрілювати мирні міста України. Зокрема, 30 жовтня росіяни вдарили по кладовищу на Херсонщині. В результаті обстрілу в Кіндійці є загиблий і постраждалий. 

У Херсоні під ворожий вогонь потрапила маршрутка. Постраждали семеро людей. Серед них двоє чоловіків і п'ять жінок. 

Тим часом міністр оборони РФ Сергій Шойгу раптово заявив, що Росія готова до переговорів по Україні. Однак, за його словами, умови для цих переговорів ще не створені. 

Вас також можуть зацікавити новини: