Асад сподівається на " комплексне врегулювання РФ ситуації в Сирії та навколо неї» / фото УНІАН

Сирія визнає "нові кордони" Росії у складі з окупованими частинами Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей, заявив в інтерв'ю кремлівським пропагандистам Башар Асад.

"Звичайно. Я кажу, що це російські території, і навіть якби не трапилася війна, це історично російські території", - сказав Асад.

За його словами, "чітка і рішуча" позиція Сирії заснована в першу чергу на "історичних фактах". Далі Асад почав повторювати за Путіним, що українські території, мовляв, були "передані Україні" Леніном.

Відео дня

"Вони (ці території) були передані Україні, можливо, близько 100 років тому, я думаю, що за часів (Володимира) Леніна. На них проживають російські громадяни, і факти на місцях свідчать про те, що це російська земля. Ми переконані в цій позиції", - заявив Асад.

Увечері 14 березня Асад прибув до Москви на переговори з Путіним, повідомляли російські ЗМІ. Сторони обговорять "актуальні питання" співпраці у політичній, торговельно-економічній та гуманітарній сферах.

Крім того, Асад сподівається на "комплексне врегулювання ситуації в Сирії і навколо неї".

Цей візит сирійського президента став першим і з початку повномасштабної війни в Україні, і після великих землетрусів на території Сирії.

Росія і Сирія - історія відносин і підтримка тероризму

Росія щільно підтримує режим Асада в Сирії зброєю і найманцями ПВК з 2015 року.

Під час повстання проти Асада російські окупанти задіяли найжорстокіші методи проти цивільного населення. РФ знищувала бомбардуваннями цілі міста.

Вже у 2022 році РФ перекинула військових з сирійським досвідом вчиняти військові злочини в Україні.

Разом з тим Асад дозволив Путіну побудувати у себе в країні дві постійні авіабази у Хмеймімі та в сирійській провінції Латакія.

Режим Асада залежний від підтримки Путіна, тому схвалює його агресію проти інших країн. Сирія висловилася про визнання терористів "ЛДНР", які вважають себе "республіками", ще влітку 2022 року.

У самій країні панують проросійські настрої, а сирійців вербують до лав ПВК для участі у війні.

Вас також можуть зацікавити новини: