Дрон розміром з умовну Cessna 172 пролетів понад 1200 км, / колаж УНІАН, фото t.me/ENews112

Дронова атака по виробництву "шахедів" та НПЗ у російському Татарстані на дальності понад 1200 км дозволяє зробити три ключових висновки щодо нових можливостей України у далекобійних ударах.

Аналітики Діфенс Експрес зазначають, що дальність цих безпілотників більша.

"Такі дрони не направляються по прямій, а по складному маршруту з обходженням районів ППО. Але справа не лише у дальності. Бо ще одним фактором є те, що такі дрони мають значно більший розмір ніж, наприклад, "Лютий", з вагою бойової частини у 50 кг", - сказано в матеріалі.

Відео дня

Вони вважають, що мова йде про дрони, які більше відповідають розмірами літакам малої авіації, таким, як Cessna 172, що має дальність під 1300 км та нести 376 кг.

"Є очевидна можливість оснастити такий дрон значно потужнішою бойовою частиною, яка призведе вже до більших наслідків у результаті ураження... Для результативного ураження промислових виробничих об'єктів необхідно мати більші більші можливості", - пишуть експерти.

Також вони звертають увагу на ще один максимально важливий фактор.

"Дрон розміром з умовну Cessna 172 пролетів понад 1200 км, де його не змогли перехопити, а також уразив об'єкт, який мав бути прикритий засобами ППО, бо мова йде про виробництво "шахедів". Тобто в одному районі одразу три об'єкти, а за будь-якою логікою вони мали бути прикрити не просто одним умовним "Панцирем", а повноцінним позиційним районом протиповітряної оборони. А це говорить лише про одне - у РФ немає можливості прикрити навіть такі групові об'єкти від атак", - пояснили аналітики.

На їхню думку, поєднання можливого розміру бойової частини, дальності ураження із безліччю незахищеної від таких атак території у глибині РФ відкриває абсолютно нові горизонти для атак на різноманіт об'єкти.

Атака дронів на Татарстан - деталі

Російські окупанти ретельно приховували завод зі збірки дронів, який було атаковано Головним управління розвідки Міністерства оборони України. Про це УНІАН повідомило джерело в спецслужбах. Зокрема, джерело підтвердило, що це була спецоперація ГУР Міністерства оборони. 

Атака на нафтопереробний завод у російському Татарстані - це спільна операція Служби безпеки України та Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Про це кореспонденту УНІАН повідомили обізнані джерела.

Вас також можуть зацікавити новини: