Захід не терпітиме, що над ним пронесеться ядерна хмара / фото REUTERS

Війська НАТО дійсно можуть увійти в Україну. Альянс може ввести своїх військових, якщо РФ влаштує "ядерний апокаліпсис" і вдарить по Запорізькій атомній електростанції.

Про це в ефірі УНІАН для проекту FreeДОМ розповів російський правозахисник Марк Фейгін.

Росія постійно намагається залякати світ "ядерним шантажем" - погрозами ударів по ЗАЕС. На думку Фейгіна, Уряд РФ постійно дає привід вважати себе божевільними. Саме тому є ймовірність, що Кремль перейде від "ядерного шантажу" до дій. Якщо це трапиться, то Захід теж перейде до рішучих дій.

Відео дня

"Захід не терпітиме, що над ним, над усією Європою, пронесеться ядерна хмара і взагалі всі ті наслідки, які Заходу добре відомі після Чорнобиля", - зазначив Фейгін.

Якщо РФ дійсно влаштує "ядерний апокаліпсис", то інші країни будуть вирішувати цю катастрофу разом з Україною. І тоді НАТО введе війська, резюмував Фейгін.

Ситуація на ЗАЕС: що відомо

Раніше УНІАН вже повідомляв, що окупанти контролюють ЗАЕС з 4 березня. Загарбники також окупували Енергодар-місто-супутник атомної електростанції.

Росіяни вже не раз обстрілювали територію АЕС і навіть пошкодили ряд об'єктів. Влада України просила про допомогу у вирішенні конфлікту у Міжнародного агентства з атомної енергії.

Євросоюз і понад 40 країн світу закликали Росію негайно вивести свої війська і персонал з ЗАЕС. А ООН готова підтримати поїздку місії МАГАТЕ на атомну електростанцію, якщо це одночасно схвалять і Україна, і РФ.

У разі катастрофи на об'єкті, за словами голови Запорізької обласної Військової адміністрації Олександра Старуха, доведеться евакуювати 400 тисяч жителів з двох областей.

Росія виступає проти демілітаризованої зони навколо ЗАЕС, прикриваючись "вразливістю" станції. За даними ГУР і американського Інституту вивчення війни, рашисти готують теракт на атомній електростанції під хибним прапором.