Наслідки обстрілів росіянами Салтівки / скріншот

Мешканка харківського району Північна Салтівка після повернення додому показала, на що перетворилася її квартира і багатоповерхівка в результаті російських обстрілів.

Відео оприлюднили місцеві Телеграм-канали.

Харків'янка зняла наслідки попадання снарядів у багатоповерхівку, будинок отримав значні пошкодження. У самій квартирі видніється величезна діра. "9-й поверх, постріл ракетою в мій будинок, в мою квартиру", - розповідає автор відео.

Як відомо, Північна Салтівка - житловий масив Харкова, який розташовувався ближче інших до лінії фронту, тому суттєво постраждав в результаті ворожих обстрілів.

Харків повертається до життя після обстрілів

Як раніше повідомляв УНІАН, міський голова Ігор Терехов підтвердив, що російські окупанти виявилися нездатними взяти штурмом Харків і покинули околиці міста.

У зв'язку зі стабілізацією ситуації в Харкові 16 травня запустили громадський транспорт, включаючи трамваї, тролейбуси та автобуси. Перші два тижні проїзд у них безкоштовний.

При цьому Терехов вказав, що метрополітен у місті також готується до відновлення роботи. Відкриття можливе в найближчі пару тижнів. Людей, для яких підземка стала домом, розселяють. Також вже запрацював харківський автовокзал.

Після кількох днів тиші російська армія в ніч на 20 травня обстріляла кілька районів Харкова.