Через "гуманітарні коридори" ворожі кораблі здатні наблизитися до українського узбережжя під прикриттям цивільних суден / фото facebook/marport.offpage

Міністерство оборони Російської Федерації імітує організацію так званих гуманітарних коридорів начебто для виведення цивільних іноземних суден з українських портів.

Про це йдеться у зведенні Військово-Морських Сил Збройних Сил України на Facebook.

"Намагання зіграти на гуманності насправді може бути нічим іншим як можливістю ворожим кораблям наблизитися до нашого узбережжя під прикриттям цивільних суден", - сказано в повідомленні.

Відео дня

У ВМС наголошують, що країна-агресор не може бути гарантом безпеки, адже з перших днів повномасштабного вторгнення вчиняла обстріли іноземних цивільних суден.

"Дійсно безпечними маршрутами можуть бути лише ті, які узгоджені міжнародними договорами, де гарантами безпеки виступають цивілізовані країни", - наголошується в повідомленні.

Також сказано, що ВМС ЗС, керівництво держави вживають заходи щодо деблокування морських портів України та організації поставок української продукції до країн, які її потребують.

Як повідомляв УНІАН, раніше в Росії анонсували відкриття гуманітарного коридору для іноземних суден з порту Маріуполя.

Вас також можуть зацікавити новини: