В наступі Україна втрачає менше техніки, ніж росіяни в обороні / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти навмисно завищують кількість знищеної військової техніки українських воїнів. Навіть у наступі Сили оборони втрачають менше техніки, ніж ворог – в обороні.

"Ми маємо розуміти, що жоден контрнаступ не може відбуватися без втрат. Звичайно, командування має робити усе, щоб ці втрати були меншими. Головне, щоб ми втрачали менше життів наших людей, тому що люди є найвищою цінністю. Техніку можна відновити, а людей – ні", – заявив в ефірі "Еспресо" нардеп, секретар Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки, полковник СБУ Роман Костенко.

Він нагадав, що росіяни планували захопити Київ за три дні. Зараз, через майже півтора року повномасштабної війни, ворог увійшов у глуху оборону на Запорізькому напрямку.

Відео дня

"Навіть коли ворог знищив декілька танків та БМП, ми бачили, що люди залишились живі. Техніка буде відремонтована й українські захисники знов на ній штурмуватимуть ворожі позиції. Росіяни намагаються своєму суспільству показати, що в них все йде за планом. Але план у них був інший – захопити Київ за три дні, а зараз вони розповідають, як героїчно відбиваються від нашого контрнаступу. Плани завжди корегуються. У загарбника ці плани корегуються, починаючи від наступу до утримання глухої оборони на Запорізькому напрямку", – наголосив Костенко. 

Війна в Україні: про це варто знати

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов підтвердив, що росіяни атакували штаб-квартиру ГУР ракетами. За його словами, результату – ні бажаного, ні озвученого російським диктатором – ворог досягнути не зміг.

Водночас зʼявилися хороші новини зі США – виявилося, що там переоцінили військову допомогу Україні на $6,2 мільярда. Заступник прес-секретаря міністра оборони США Сабріна Сінгх пояснила, що Пентагон зможе виділити Україні додаткову військову допомогу на цю суму до кінця поточного фінансового року.

Крім того, США нададуть Україні додаткові $1,3 млрд на відбудову. Як зазначив державний секретар США Ентоні Блінкен, Штати проінвестують понад $520 млн, щоб допомогти Україні переформувати енергомережі, третина з яких була знищена Росією.

Вас також можуть зацікавити новини: