ЗСУ продовжують бити окупантів / фото 148 окрема артилерійська бригада

Завданням для України є максимізація втрат російських окупантів, одночасно з мінімізацією власних.

Таку думку висловив фінський політолог Йоні Аскола, передає Голос Америки. Він вважає, що Україні "не потрібно починати широкомасштабні наступальні операції або повертати всі окуповані території, щоб досягти військового успіху".

Аскола додав, що загроза існуванню краще мотивує рішучість і стійкість українців, аніж імперіалістичні та матеріалістичні амбіції, які підтримують російських окупантів.

Відео дня

Як зазначив експерт, Путін помиляється, переоцінюючи стійкість РФ та недооцінюючи Україну.

"Зараз Росія втрачає набагато більше обладнання, ніж може виробити", – навів приклад Аскола і додав, що РФ потенційно "вичерпає свої радянські запаси протягом наступних 18-24 місяців".

"Росія не досягне своїх початкових стратегічних цілей, які полягали у силовій зміні режиму для створення України як маріонеткової держави. Путін може тільки продовжити війну, щоб уникнути визнання поразки, оскільки припинення війни покаже, що його цілі не досягнуті", – констатував аналітик.

Війна в Україні: новини

Сили оборони України за добу знищили 1140 російських окупантів, і загальні ворожі втрати перетнули позначку у 500 тис. За даними Генштабу, найгарячішою залишається ситуація на Куп’янському, Покровському, Краматорському і Харківському напрямках.

Вас також можуть зацікавити новини: