Зазначається, що суспільні настрої з приводу війни в Україні похмуріють, як в Україні, так і на Заході / фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

Заходу необхідно довести, що Україна - це місце, куди інвестори готові вкласти свої гроші навіть до закінчення розв'язаної Росією війни.

Як пише Financial Times, Україна також повинна бути тією країною, в яку готова повернутися велика кількість українців, що зараз живуть за межами своєї батьківщини. І, нарешті, переговори про вступ України в ЄС повинні початися, навіть коли війна продовжуватиме бушувати.

"Зіткнувшись з похмурою реальністю контрнаступу ЗСУ, який зайшов у глухий кут, а також після кривавого нападу ХАМАС на Ізраїль, багато хто зі спостерігачів задаються питанням, чи є у Заходу ще життєздатна стратегія для боротьби з російською війною в Європі", - йдеться у публікації

Відео дня

Зазначається, що суспільні настрої похмуріють, як в Україні, так і на Заході: "А на тлі протидії республіканців додатковому фінансуванню США військових зусиль Києва і переорієнтації уваги на Близький Схід, західна підтримка України не може сприйматися як щось само собою зрозуміле".

Financial Times констатує, що війна між Ізраїлем і ХАМАС не тільки переключила увагу громадськості на Близький Схід і створила конкуренцію за ресурси, а й послабила уявлення про те, що в природі російської агресії є щось виняткове.

"Недавнє дослідження "геополітики емоцій", проведене Європейською Радою з міжнародних відносин незадовго до війни в Газі, виявило тривожну, хоча і недивну, тенденцію: громадська думка у великих незахідних країнах більше цікавиться тим, коли закінчиться війна, ніж тим, як вона закінчиться", - вказується у публікації.

Громадськість розглядає Захід і Україну, а не Росію, як головну перешкоду на шляху до миру. Більшість представників так званого Глобального Півдня згодні з тим, що у найближчі п'ять років саме Москва здобуде перемогу, і розглядають цей конфлікт як привід для конфронтації між США і Росією, пише FT.

У США прийняли бюджет без додаткової допомоги для України

Як писав УНІАН, 15 листопада у США затвердили тимчасовий бюджет. При цьому зазначалося, що "за" висловилися 87 сенаторів, а проти - 11.

Вважається, що цей проект закону про фінансування уряду дозволить уникнути шатдауну.

Вас також можуть зацікавити новини: