Поки що поблизу кордону з Білоруссю не видно ознак підготовки до наступу на Україну / фото ДПСУ

Стрільби, зведення захисних споруд, евакуація поранених і надання першої допомоги. На Волині готують добровольців місцевих громад на випадок наступу з Білорусі.

Як йдеться в сюжеті ТСН, з місцевими жителями, які вирішили взяти до рук зброю, працюють професійні інструктори. Це і робота в парах, й у четвірках, а головне - вміння прикрити один одного у разі небезпеки.

За словами інструктора з позивним "Таїр", усі рухи мають бути відпрацьовані до автоматизму. "Головне зараз - не втрачати час і практикуватися", - каже він.

Більшість цих чоловіків - жителі прикордонних населених пунктів з Білоруссю, до великої війни зброї в руках не тримали. За місяці тренувань вони освоїли ці навички. Вони кажуть: головне - захистити свою землю в разі нападу ворога.

Поряд зі стрільбами на імпровізованому полі бою відпрацьовують евакуацію поранених. За словами інструкторів, насамперед потрібно вміти зупиняти кров, адже крововтрата - чи не найчастіша причина смерті бійців.

Також добровольців навчають роботи з дронами, а ще нагадують, як користуватися компасом. Такі навчання організовують щотижня, паралельно чоловіки зводять фортифікаційні споруди, негода - не завада.

Розмови про повторний наступ Росії на Україну

З кінця 2022-го року представники української влади заявляють про те, що Росія готується до повторного наступу на Україну. Водночас вони називають низькою наразі ймовірність атаки з території Білорусі. 

Міністр оборони Резніков наголосив, що станом на сьогодні на території Білорусі немає сформованих ударних угруповань, спроможних дійти до Києва.

У січні в Генштабі ЗСУ повідомляли, що незабаром Росія спробує вийти на адмінкордон Донецької області та захопити лівобережну частину Запорізької області.

В українській розвідці попередили, що новий великий наступ росіян можливий навесні та на початку літа.

Вас також можуть зацікавити новини: