Китай хоче завадити виборам на Тайвані / фото ua.depositphotos.com

Комуністична партія Китаю використовує економічний та військовий тиск для втручання у президентські та законодавчі вибори в Тайвані. У КНР хочуть завадити перемозі кандидата від Демократичної прогресивної партії - Лай Чінг-те, а також не дати демократам зберегти більшість у Законодавчому юані.

Як повідомляє Інститут вивчення війни, Комуністична партія Китаю (КПК) вважає Лая та ДПП "сепаратистами", які загрожують статус-кво. Вибори відбудуться 13 січня.

Представник ДПП Чан Чі-хао заявив, що КПК маніпулювала опитуваннями, використовувала податкові інспекції та розслідування землеустрою, змушувала тайванських бізнесменів висловлювати прокитайську політичну позицію та субсидувала авіаквитки тайванським прокитайським діячам для повернення на Тайвань.

Відео дня

"Бюро розслідувань Міністерства юстиції Республіки Китай (MJIB) також вилучило 11,5 млрд нових тайваньських доларів (354,6 млн доларів США) у вигляді незаконних вхідних грошових переказів і попередило, що невідомі іноземні агенти використовують дистанційне фінансування, ставки в інтернеті та когнітивну війну, щоб вплинути на січневі події - президентські та парламентські вибори 2024 року", - зазначається у звіті аналітиків.

Бюро не уточнювало походження незаконних грошових переказів, але анонсувало посилення моніторингу громадян КНР, які приїжджають в Тайвань під приводом "соціальної взаємодії". У відомстві також заявили, що невідомі організації використовують офшорне фінансування від грошових переказів, щоб робити пожертви політичним кандидатам через тайванських бізнесменів.

29 жовтня тайванський "високопоставлений урядовець" на умовах анонімності розповів, що у Тайвані навіть створили спеціальну групу для боротьби з дезінформацією про вибори з боку КНР. Китай створив мережу в релігійних громадах Тайваню і через них поширює дезінформацію. Члени тайванських буддистських організацій, таких як Fo Guang Shan, і організацій, що поклоняються Мацзу, наприклад, Тайваньське братство Мацу, зустрічалися з офіційними особами Управління у справах Тайваню КНР і Департаменту роботи Об’єднаного фронту у різних місцях між Тайванською протокою.

Тайвань та Китай - останні новини

Як раніше повідомляв УНІАН, китайський лідер Сі Цзіньпін заявив, що КНР обов'язково поверне Тайвань під свій контроль.

Згідно з останньою щорічною доповіддю Пентагону про китайську армію, Китай нарощує сили для нападу на Тайвань, який може статися в найближчі роки.

Вас також можуть зацікавити новини: