REUTERS

Найбільша українська нафтовидобувна компанія «Укрнафта» розпочала буріння першої цього року свердловини із запасами нафти, яка розташована на Верхньомасловецькому нафтовому родовищі у Львівській області, повідомляє прес-служба компанії.

Згідно з повідомленням, ця свердловина матиме коротку ділянку горизонтального ствола (приблизно 200 метрів), орієнтованого на високий коефіцієнт проникності горизонту. Введення свердловини в експлуатацію очікується в середині 2016 року. Прогнозована початкова продуктивність становитиме близько 50 тонн на добу.

"Будівництво свердловини стало можливим завдяки нещодавньому вдалому бурінню першої горизонтальної свердловини, орієнтованої на інший продуктивний горизонт на тому ж родовищі", - уточнили в компанії.

Відео дня

У повідомленні наголошується, що в разі успішного введення в експлуатацію цієї свердловини заплановано буріння ще як мінімум п'яти нових горизонтальних свердловин на тій самій ділянці родовища.

"Це забезпечить приплив інвестицій у відродження виснажених нафтових родовищ на цій території, підвищить коефіцієнт нафтовіддачі і збільшить ресурсну базу підприємства", - наголошують в "Укрнафті".

Читайте також"Укрнафта" дозволила врізку до свого газопровіду для постачання газом жителів Дніпропетровщини

Як повідомляв УНІАН, 26 лютого керівництво "Укрнафти" представило на розгляд наглядової ради компанії свою довгострокову стратегію розвитку, яка охоплює весь виробничо-збутовий цикл: розвідку, видобуток, переробку і продаж.

У планах компанії до 2025 року подвоїти видобуток сирої нафти і наростити видобуток природного газу на 50%.

Читайте також"Укрнафта" залишиться прибутковою за ціни нафти не нижче $33 – голова правління

Довідка УНІАН. "Укрнафта" – найбільша публічна нафтогазова компанія України. На її частку припадає 68% видобутку нафти і конденсату, а також 11% видобутку газу в Україні.

Крім того, "Укрнафта" є одним з найбільших гравців на роздрібному ринку нафтопродуктів України: компанії належать понад 560 АЗС на всій території країни.

Акції "Укрнафти" включено в лістинг Української біржі (УБ) і фондової біржі ПФТС (Київ). Депозитарні розписки на акції "Укрнафти" торгуються на Франкфуртській фондовій біржі.