investgazeta.net

Україна розраховує отримати другий транш на суму 600 млн євро в рамках макроекономічної допомоги від Європейського Союзу наприкінці 2015 року, а також третій транш на аналогічну суму в першому кварталі 2016 року, повідомляється на сайті Міністерства фінансів України. 

«Наступні транші в рамках пакета макрофінансової підтримки Україна отримає після виконання низки умов у сфері державних фінансів, енергетики, державного управління та покращення бізнес-клімату. Зокрема, очікується, що другий платіж у розмірі 600 млн євро буде надано наприкінці 2015 року, а третій транш обсягом також 600 млн євро, Україна зможе отримати в першому кварталі 2016 року», - йдеться в повідомленні.

Міністерство нагадало, що вчора Україна отримала перший транш зазначеної допомоги на суму 600 млн євро, при цьому загальний обсяг допомоги становить 1,8 млрд євро.

Відео дня

Мінфін повідомляє, що зазначена програма допомоги є результатом успішного виконання Україною всіх необхідних умов по першому й другому пакетами макрофінансової допомоги на загальну суму 1,61 млрд євро, які Україна отримала протягом 2014-2015 років. При цьому, за підрахунками міністерства, разом із новою програмою, обсяг фінансування України з боку ЄС становитиме 3,41 млрд євро, що є найбільшою за обсягом фінансовою підтримкою країни - не члена ЄС за короткий період часу.

Читайте такожМВФ 31 липня вирішить долю другого траншу кредиту для України

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 18 червня ухвалила Закон «Про ратифікацію Меморандуму про взаєморозуміння між Україною як позичальником і Європейським Союзом як кредитором і Кредитної угоди між Україною як позичальником, Національним банком України як фінансовим агентом позичальника) та Європейським Союзом як кредитором (про отримання Україною макрофінансової допомоги Європейського Союзу на суму до 1 млрд 800 млн євро).

22 липня Європейський Союз виділив Україні 600 млн євро першого траншу макрофінансової допомоги загальним обсягом 1,8 млрд євро.

Ці кошти буде спрямовано на покриття термінових потреб у фінансуванні, з якими стикається Україна, підтримуючи економічну стабілізацію в країні. Крім того, в повідомленні зазначається, що кошти також спрямовано на допомогу в реалізації важливих реформ у сфері державних фінансів, в енергетичному секторі, соціального захисту, в бізнес-середовищі та фінансовому секторі.