Психолог назвала основні ознаки швидкого розриву стосунків / фото: ua.depositphotos.com

Часто після чергової сварки у багатьох з нас в голові миготить: "А може, пора розлучитися?" Насправді безхмарні стосунки бувають тільки в кіно, а періодичні розбіжності між двома люблячими людьми - норма. Тому, замість того, щоб необдумано розривати зв'язок з коханим, варто спочатку зрозуміти, чи кінець, чи лише черговий нелегкий період, який потрібно пройти разом.

"Ми плачемо при розлученні з людиною, але хто знає, можливо залишившись з нею, ми пролили б набагато більше сліз" - цитує психолог Юлія Медведєва на своїй сторінці в Instagram американську модель Діту фон Тіз і пропонує розібратися з основними ознаками того, що у стосунках потрібно поставити крапку.

  • Різні цілі

Якщо ви хочете найближчим часом стати мамою і мрієте про власний будинок, а ваш коханий не вважає житлове питання пріоритетним, а думає, що головне в житті - подорожі, а діти цьому тільки заважають, поставте собі питання: що вас, власне, об'єднує?

Відео дня

Читайте такожНазвано дві причини, через які в 90 випадках зі 100 розпадаються сім'ї

Відсутність загальних цілей неминуче стане в ваших стосунках каменем спотикання і причиною постійних сварок.

  • Уникаєте сексу

Якщо ви довго разом, не варто очікувати того рівня пристрасті, який був на початку стосунків - це абсолютно нормально. Свої корективи в інтимне життя вносять стреси на роботі, втома і погане самопочуття. Але якщо ви помічаєте, що всіляко намагаєтеся уникнути сексу з вашим партнером - це досить тривожний сигнал. 

  • Не довіряєте партнеру

Зрада або серйозний обман може не просто спровокувати кризу у стосунках, але і позбавити вас здатності вірити коханій людині. Якщо через деякий час ви виявляєте, що не можете пробачити і забути, а значить і довіряти - це точна ознака того, що у стосунках пора ставити крапку.

  • Сваритесь з будь-якого приводу

Цей пункт особливо важливий, якщо приводом для сварок стають речі, які ви раніше сприймали досить спокійно. Наприклад, його комп'ютерні ігри стали викликати роздратування. Якщо ваша роздратованість не результат об'єктивних зовнішніх обставин, наприклад, проблеми на роботі, і у вас немає страху втратити людину - можливо, це початок кінця. 

  • Не сумуєте

Ви можете поїхати на кілька днів або тиждень і особливо не згадувати про людину. Вам все більше часу хочеться проводити нарізно, а думки про розлучення приносять полегшення. 

Раніше ви дзвонили кожен день і розповідали, чим займалися. Цікавилися, як справи у близької Вам людини. Тепер ділитися не хочеться нічим. А за порадою ви швидше підете до друга / подруги.

З огляду на поради експертів вам потрібно з холодною головою оцінити вашу конкретну ситуацію, а не рубати все з плеча і подавати документи на розлучення.

Нагадаємо, раніше експерт озвучила питання, які необхідно обговорити з коханим до походу в РАГС.

Вас також можуть зацікавити новини