Що таке мікрозрада / ілюстрація REUTERS

У XXI столітті у час соцмереж істотно збільшилася кількість сварок між закоханими через недоречні лайки на фото і коментарі під ними. Партнери раз у раз ховають телефони один від одного, вимикають повідомлення і ставлять паролі, ніж провокують ревнощі в парі.

Як пише Оbozrevatel, ще кілька років тому професор психології університету Південного Уельсу Мартін Графф придумав визначення для такої таємної активності в Інтернеті. Він упевнений, що будь-яка активність в мережі, яку намагаються приховати, вважається мікрозрадою. Сам факт приховування викликаний тим, що підсвідомо людина розуміє, що своєю діяльністю може нашкодити стосункам.

Своєю чергою консультант із стосунків Клариса Сільва пропонує уявити, що відчули б ви і ваш партнер, якби обмінялися телефонами. Якщо обох закоханих все влаштує, то у стосунках панує довіра і любов. Якщо ні - слід обговорити проблеми.

Відео дня

Читайте такожЗнання в мережі: експерт назвала секрети успішних онлайн-стосунків

Експерти радять уважніше придивитися до тривожних "дзвіночків" у поведінці своєї коханої людини, а саме:

  • чи відключені у нього повідомлення, приховані чи видалені фото і листування в соцмережах, а також інформація про дзвінки;
  • скільки уваги він приділяє комусь у соціальних мережах;
  • чи присутні "секстинг" або листування еротичного характеру з відповідними фотографіями;
  • чи є спілкування з колишніми романтичними або сексуальними партнерами, яке намагаються приховати.

Будь-яке твердження з цього переліку експерти називають мікрозрадою.

Слід зазначити, що мова йде не тільки про лайки і листування в Інтернеті. Прояви невірної поведінки частенько зустрічається і в реальному житті. Наприклад, умовчання про те, хто буде на заході, на який ви йдете без партнера або перегляд старих спільних фото і відео з колишніми також вважається мікрозрадою.

На думку фахівців, потрібно бути уважнішим до свого партнера і при найменших підозрах відверто про все поговорити.

Раніше УНІАН писав, як захистити сім'ю від чоловічої зради.

Вас також можуть зацікавити новини