Ілюстрація / REUTERS

Середньостатистичний європеєць цілується за день 7 разів. Перший поцілунок у більшості трапляється в 14 років, а жінка до заміжжя в середньому встигає спробувати поцілунки 7-9 чоловіків. Здивували? 

Навряд чи ви будете заперечувати, що поцілунки - неймовірно приємна дія, а як стверджують науковці - ще й дуже корисна для організму, пише nashamama.

Пропонуємо вам факти про те, що цілуватися справді необхідно:

Відео дня
  • Поцілунок здатний замінити жуйку, бо нормалізує кислотність в порожнині рота. Зробіть звичкою цілуватися кожного разу після їжі, і на карієс вам буде байдуже.
  • Під час поцілунку у чоловіків серце розганяється до 110 ударів за хвилину, а у жінок - до 108 ударів у хвилину. А замість звичайних 20 вдихів за час, поцілунку необхідно робити 60. У зв'язку з цим поліпшується кровотік, постачання тканин і органів киснем, що цілюще позначається на роботі не тільки серцево-судинної системи, але і легенів, шлунка і сечового міхура.
  • Поцілунки можуть стати профілактикою інсульту, старечих хвороб мозку і цукрового діабету.
  • Поцілунок в губи - відмінна профілактика захворювань ендокринної системи, оскільки стимуляція нервових закінчень на внутрішній слизовій губ стимулює роботу надниркових залоз і підшлункової залози.
  • Поцілунки прекрасно вирішують проблему зморшок і передчасного старіння, тому що є чудовою гімнастикою для обличчя. Під час поцілунку задіяні 34 лицьові м'язи, а посилене кровопостачання живить тканини, підвищує тонус шкіри і як наслідок - розгладжує дрібні зморшки. 
  • Поцілунки з коханою - відмінний засіб від неспокою і безсоння, оскільки вони гальмують утворення глюкокортикоїдів - гормонів, що викликають стреси.

Науковці переконані: три поцілунку по 20 секунд знизять рівень стресу, піднімуть настрій на весь день, нормалізують тиск і позбавлять від безсоння.

Читайте такожЕксперти з'ясували, чи є пристрасний поцілунок зрадою

  • Поцілунки здатні позбавити від зайвих кілограмів. Так, наприклад, хвилинний поцілунок спалює близько 30 калорій. 
  • Сексологи стверджують, що при тривалому чуттєвому поцілунку у жінки може статися оргазм. Адже на губах 10 тисяч нервових закінчень, а на клітор лише 8 тисяч, тому губи чутливіші цього інтимного органу.
  • Люди, які постійно цілуються набагато щасливіші, успішніші, ніж ті кому цілуватися доводитися рідко. Навіть лікарі  відзначають, що пацієнти, яких регулярно цілують родичі, одужують швидше.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав про цікаві факти і секрети ідеальних поцілунків. 

Вас також можуть зацікавити новини