5 ознак того, що тобі не підходить твій партнер / фото ua.depositphotos.com

Чимало випробувань довелося пережити парам з початку карантину. Деякі дізналися про свого партнера те, чого взагалі не очікували дізнатися, а іншим в принципі довелося заново познайомитися зі своїми коханими.

Разом зі статистикою зараження росла і статистика випадків домашнього насильства, розлучень і сварок в парах, пише lady.tochka.net.

Читайте такожЕксперти розказали про очевидні ознаки здорових стосунків з партнером

Відео дня

Причиною тому, на думку психологів, стали проблеми в стосунках, які краще видно "поблизу", коли людям довелося пережити ряд кризових ситуацій і опинитися разом 24/7. Особисті кордони змістили, самооцінка погіршилася (особливо у тих, хто потрапив під скорочення і втратив роботу), залежність від партнера збільшилася, а значить прийшов час ще раз проаналізувати стосунки.

Експерти радять пам'ятати, що деструктивні стосунки, які не роблять тебе щасливою, нічим не краще, ніж відсутність відносин в принципі.

Він постійно намагається тебе принизити

Знищення твоєї самооцінки може бути його спробою самоствердитися або надломити твою впевненість в тому, що за межами ваших чотирьох стін є ті, хто зможе полюбити тебе. Це лише спроба утримати тебе і мінімізувати ймовірність того, що ти підеш. Все, що впливає на тебе деструктивно, потрібно сміливо відрізати.

У нього є звичка маніпулювати тобою

Перший дзвіночок, який дозволяє розпізнати абьюзера. Якщо не припинити спроби психологічного впливу на свідомість з боку свого партнера і не зробити відносини менш маніпуляційними, можна дотерпіти до періоду, коли почне проявлятися і фізична агресія.

Ви дивитесь в різні боки

Якщо раптом ти зрозуміла, що вам зовсім не по дорозі, тому як ваші плани на життя не перетинаються ні в тимчасових відрізках, ні в географічних широтах - він, швидше за все, не підходить тобі. І чекати моменту, коли ваші мрії зміняться як мінімум нелогічно.

Він приймає важливі рішення без тебе

Йдеться про ті рішення, які безпосередньо стосуються вас обох. Якщо ти не відчуваєш своєї участі в розподілі вашого сімейного бюджету, рішень, які стосуються ваших дітей або банального обговорення ваших планів, то ці відносини більше схожі на пережиток часу - патріархальну систему всередині пари.

Ти не граєш важливу роль в його соціальних зв'язках

Якщо все зустрічі з друзями, родиною та іншими людьми з соціального кола він любить проводити без тебе (не плутати з особистими межами) - ти навряд чи граєш важливу роль в його житті (особливо, якщо тобі такі зустрічі без нього він ще й забороняє). Задумайся про те, чи готова ти бути в тіні весь час і чи варто тобі замикатися вдома, заради його комфорту.