Звички, які можуть зруйнувати стосунки / фото depositphotos.com

Коли в родині з'являється дитина, життя навколо змінюється з ніг на голову, але це не означає, що взаємини чоловіка і дружини повинні постраждати. Фахівці визначили, які три токсичні звички можуть внести розлад в сімейне життя.

Читайте такожВийшов термін: топ-7 причин, чому в довгострокових відносинах секс стає гіршим

Після народження першої дитини багатьом парам складно пристосуватися до нового статусу - статусу батьків. Доводиться міняти старі звички і обзаводитися новими. На жаль, погані звички формуються неусвідомлено і швидко, а ось над формуванням хороших потрібно попрацювати. Одного разу звикнувши робити щось певним чином, потім складно вносити в своє життя зміни.

Відео дня

Експерти назвали топ-3 токсичні звички, які можуть зруйнувати ваші з партнером відносини після народження дитини, і способи боротьби з ними, пише moirebenok.ua.

  • Неповноцінний сон

Так, безумовно, з народженням дитини приходять безсонні ночі. І, на жаль, ви з чоловіком, ймовірно, не зможете проспати звичні вісім або дев'ять годин. Важливо, щоб ти і твій партнер все-таки давали один одному можливість відпочити і як слід виспатися. Недолік сну може зробити матусю буркотливою, роздратованою і напруженою, що погано позначиться, як на вихованні малюка, так і на взаєминах з коханим. Домовся з партнером про нічні чергування біля ліжечка — день ти, день він. Ти будеш втомлюватися, але хоча б будеш спокійно спати через ніч, прокидаючись тільки для годувань.

  • Втрата романтики у відносинах

З появою малюка знижується кількість часу, грошей і енергії один для одного. Але це зовсім не означає, що романтика повинна зникнути з життя. Будьте з коханим винахідливі, знайдіть нові способи висловити свою любов і підкреслити вашу привабливість в очах один одного.

Ось кілька варіантів:

  1. Замість сухого поцілунку в щоку, затримайся всього на 10 секунд і подаруй коханому справжній пристрасний поцілунок.
  2. Хваліть один одного за те, що ви робите зараз для своєї сім'ї. Це важливіше, ніж думати про те, що ви робили в минулому до народження дитини.
  3. Купуйте кольорові липкі наклейки для нотаток і залишайте один одному романтичні записки.
  4. Коли дитинка засне, влаштовуйтеся зручніше і дивіться разом якийсь легкий комедійний фільм.
  5. Не забувай про секс! Це теж прекрасний спосіб отримати емоційну розрядку.
  • Відсутність турботи стосовно себе

З появою малюка мамі доводиться багато часу присвячувати йому і зовсім забувати про себе. Вас стало не двоє, а троє або навіть більше і потрібно пристосовуватися до цих змін. Ти будеш менше втомлюватися або дратуватися на свого партнера або дитини, якщо зможеш трохи часу кожен день приділяти виключно собі.

  1. Коротка прогулянка або просто час, проведений на самоті, доставить радість і принесе відчуття гармонії і енергії, яка зміцнить сім'ю.
  2. Обговори з чоловіком можливість присвячувати собі хоча б годину в день і дай йому таку ж можливість.
  3. Не соромся просити про допомогу у близьких. Якщо є, кому посидіти з малюком, не бійся розлучитися з ним і приділити час собі. Наприклад, можна відволіктися на заняття йогою — це прекрасний спосіб розслабитися і отримати заряд бадьорості.

Пам'ятай, щоб зберегти сім'ю після народження малюка, важливо прийти до рівноваги між турботою про дитину і подружнім життям. За даними психологів, найчастіше каменем спотикання стає те, що на ранніх етапах відбувається відторгнення татка з рівняння. Намагайся ділити з чоловіком догляд за дитиною. Розділіть обов'язки - ти присвячуєш малюкові день, поки він на роботі, а він — вечір після.