Загинула одна людина і ще семеро отримали опіки / фото atn.ua

Військова прокуратура південного регіону вважає попередньою причиною пожежі на полігоні ВСУ "Широкий лан" у Миколаївській області необережне поводження з пально-мастильними матеріалами.

Про це йдеться в повідомленні на сайті прокуратури Південного регіону України. Відзначається, що пожежа спалахнула у 03:35 години ночі 13 березня. Загорівся намет, в якому знаходилися 15 військовослужбовців військової частини А0501.

"У ніч на вівторок, на території 233 навчального центру с. Михайлівка Миколаївської області в результаті необережного поводження одного з військовослужбовців з пально-мастильними матеріалами в наметовому містечку, де знаходилися 15 військовослужбовців військової частини А0501, сталася пожежа в наметі", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожПрокуратура розпочала розслідування трагічної пожежі на полігоні "Широкий лан"

За фактом необережного знищення військового майна, що спричинило тяжкі наслідки, розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 412 КК України.

Також військовою прокуратурою Миколаївського гарнізону за фактом недбалого ставлення військових посадових осіб військової частини А0501 до служби, що виразилося в незабезпеченні умов проживання військовослужбовців на території 233 навчального центру с. Михайлівка Миколаївської області, розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 КК України.

Зараз військовою прокуратурою гарнізону проводяться невідкладні слідчі дії.

Раніше повідомлялося, що на військовому полігоні «Широкий лан» у Миколаївській області сьогодні вночі внаслідок пожежі загинув один військовослужбовець, ще семеро постраждали.