Чоловіки напередодні заблукали / фото uk.m.wikipedia.org

Біля села Коростів Сколівського району на Львівщині на горі Парашка сьогодні, 20 січня, вночі від переохолодження загинув 31-річний чоловік.

Читайте такожУ ДСНС попередили про лавинну небезпеку

Про це УНІАН повідомили у прес-центрі ГУ ДСНС у Львівській області.

Відео дня

Як зазначається, 19 січня о 23:37 надійшло повідомлення про те, що поблизу с. Коростів Сколівського району на горі Парашка заблукали два туристи. 

«Не зважаючи на темну пору доби та складні погодні умови, до місця виклику негайно виїхали рятувальники славської пошуково-рятувальної групи. О 03:10 20 січня рятувальники виявили зблукалих біля підніжжя гори Парашка. Один із туристів, 31-річний чоловік загинув. Другого, 22-річного чоловіка з обмороженням двох стоп доставили у Сколівську центральну районну лікарню», - йдеться у повідомленні.

До пошукових робіт залучали 10 чоловік особового складу та 2 одиниці спецтехніки.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook координатор ГО «Варта-1», яка співпрацює з правоохоронцями, депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич, «19 січня на горі Парашка загубились двоє людей. З даними особами було налагоджено зв‘язок по мобільному телефону, вони повідомили що з ними все гаразд та спускаються з гори за допомогою координування пошукового підрозділу ДСНС. Станом на 20 січня одного з хлопців з обмороженнями доставлено в лікарню. 31-річний чоловік в лісі загинув від переохолодження, вирішується питання транспортування його тіла». 

«Наразі не повідомляється, звідки родом туристи, які постраждали під час нічного сходження на гору Парашка», - написав Зінкевич.

Довідка УНІАН. Парашка, або Параска - гора в Українських Карпатах, найвища вершина однойменного хребта в Сколівських бескидах. Висота 1268,5 м над рівнем моря. Розташована на відстані 8 км на північний захід від м. Сколе Львівської області. На схилі гори встановлений пам'ятний камінь, на вершині - хрест.