Активісти тримали відповідні плакати і закликали городян відмовитися від відвідування цирку / фото Думская

Сьогодні в центрі Одеси поліція затримала трьох учасників акції протесту проти використання тварин у цирку.

Як передає кореспондент УНІАН, в суботу на вулиці Коблевській, біля входу в цирк, зібралися зоозахисники і представники деяких громадських організацій.

Вони заявили, що протестують проти жорстокого поводження з тваринами під час циркової програми «Навколосвітня подорож». Активісти тримали відповідні плакати і закликали городян відмовитися від відвідування цирку. Зокрема, через те, що в програмі виступів присутній номер з живим крокодилом, над яким «знущається дресирувальник», тягаючи за хвіст і пащу.

фото Думская

Під час пікету біля входу в цирк сталася штовханина, активісти стверджують, що їх спровокували.

Читайте такожНаркотики без рецепта: в одеській аптеці відбувся конфлікт між активістами та силовиками

У відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області заявили, учасники акції, незадоволені жорстоким, на їхню думку, поводженням з тваринами, блокували вхід до цирку.

«Охорону правопорядку і безпеки громадян забезпечували працівники поліції. Законну вимогу поліції не порушувати порядок мітингувальники, які заблокували вхід до приміщення закладу, проігнорували, спровокувавши бійку з поліцейськими», - зазначили в ГУ Нацполіції в Одеській області.

Для дачі пояснень та встановлення обставин події до територіального відділення поліції доставлено трьох учасників акції.

Зазначається, що всіх трьох правопорушників буде притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 173 (дрібне хуліганство) КпАП. Крім того, щодо двох з них будуть складені протоколи ще й за ст.185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) КУпАП.

фото Думская

За словами начальника регіонального главку Нацполіції Руслана Форостяка, учасники пікету почали фізично блокувати приміщення цирку, не пропускаючи всередину громадян, які купили квитки на циркову виставу.

«Серед глядачів були жінки з дітьми», - сказав Форостяк.

Він пояснив, що організатора акції поліцейські «запросили з метою попередити і пояснити можливі правові наслідки», але це призвело до того, що деякі з активістів кинулися йому на виручку.

«Всіх трьох доставлено у відділення поліції, де встановлено їхні особи і складено відповідні протоколи про адміністративні правопорушення», - зазначив Форостяк, додавши, що пізніше конфлікт ледь не переріс у штурм відділення поліції, куди доставили активістів.

За словами лідера «Вуличного фронту» Дем'яна Ганула, сьогодні під час мирної акції біля цирку поліція затримала двох їхніх активістів і одного - «Національного корпусу».

«Коли я приїхав в Портофранківське відділення поліції за хлопцями, мене теж «взяли» і доставили до Приморського відділ поліції, де пред'явили «дрібне хуліганство» і «злісну непокору», - стверджує Ганул, і сказав, що дуже шкода, що такі циркові вистави дозволяють проводити.

фото Думская