Адвокати підозрюваного в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк голови Херсонської облради Владислава Мангера повторно заявили відвід суддівській колегії.

Читайте такожНа засіданні міськради Херсона сталася бійка, поліція затримала подругу Гандзюк і журналіста (відео)

Відео дня

Як передає кореспондент УНІАН, вивчивши інформацію ПАТ «Укрпошта» щодо листа з апеляційною скаргою прокурорів до суду, колегія суддів дійшла до висновку, що прокурори вчасно надіслали цей лист - у п’ятиденний термін, відведений Кримінальним процесуальним кодексом.

Тому суд відмовився повертати скаргу прокурорам як невчасно надіслану, як того вимагали адвокати.

Після цього адвокати заявили повторно відвід суддям, зазначивши, що вони упереджені до Мангера і що нібито суд самостійно збирає докази (щодо перевірки вчасності відправлення скарги поштою - УНІАН).

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 1 березня, Київський апеляційний суд продовжив розгляд скарг адвокатів та прокурорів на запобіжний захід Мангеру. На судовому засіданні адвокатам Мангера було відмовлено у відводі колегії суддів і прокурорів Вікторії Калити і Дмитра Бояна.

Довідка УНІАН. 15 лютого Шевченківський райсуд Києва обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді взяття під варту до 3 березня з альтернативою внесення 2 млн 497 тис. грн застави. Того ж дня після внесення застави Мангер вийшов з СІЗО, а 18 лютого повернувся на роботу в Херсоні.

Апеляційні скарги на рішення Шевченківського райсуду подали як адвокати Мангера, які просять скасувати запобіжний захід, так і прокурори, які наполягають на триманні Мангера під вартою без альтернативи застави.

28 лютого Шевченківський райсуд Києва переніс на сьогодні, 1 березня, розгляд клопотання щодо подовження терміну запобіжного заходу Мангеру. Термін обраного Мангеру запобіжного заходу спливає 3 березня, але, оскільки це неділя, то фактично чинність запобіжного заходу закінчиться сьогодні.