Через "замінування" скасували кілька рейсів / фото: odessa.travel

Сьогодні через неправдиве повідомлення про замінування з міжнародного аеропорту «Одеса» евакуювали понад 400 осіб.

Як повідомили УНІАН у прес-службі аеропорту, після надходження повідомлення про замінування всі служби аеропорту діяли відповідно до встановлених інструкцій. Тому спільно з представниками поліції було розпочато евакуацію з будівлі аеровокзального комплексу.

Читайте такожУ Києві "замінували" аеропорт: евакуюють тисячу людей

Відео дня

«Фахівці вибухотехнічної служби спільно з кінологами перевірили будівлю аеровокзального та нового термінального комплексів, а також прилеглу до них територію на наявність вибухонебезпечних предметів», - повідомили в прес-службі.

В результаті перевірки небезпечних предметів не виявлено. Під час перевірки було евакуйовано понад 400 осіб.

Аеропорт відновив роботу й зараз функціонує в штатному режимі.

Згідно з інформацією, розміщеною на онлайн-табло аеропорту, сьогодні скасовано рейс із Відня (Австрія) - прибуття літака очікувалось до Одеси о 12:40. Реєстрація на літак Одеса-Варшава (Польща), виліт якого очікувався о 14:45, завершена лише о 15:18. Чи пов'язані ці зміни із замінуванням, не уточнюється.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні о 12:10 до поліції надійшла інформація про те, що на електронну пошту аеропорту «Одеса» надійшов лист про запланований вибух.

Довідка УНІАН. Міжнародний аеропорт «Одеса» належить до групи найбільших аеропортів України й пов'язаний повітряними лініями з багатьма містами України, СНД, а також країнами Західної Європи, Азії, Африки.