Діти сиділи на лавці за деревом, в яке в’їхав чоловік / фото НПУ

У Сумах патрульні склали три адміністративні матеріали на сп’янілого чиновника мерії, який тікав від поліцейських та в’їхав у дерево.

Як повідомили УНІАН у прес-службі управління патрульної поліції в Сумській області, повідомлення про ймовірно нетверезого водія, який виїжджає з екопарку неподалік вулиці Прокоф’єва патрульні отримали 4 травня близько 18-ї години.

Слідуючи за вказаною адресою, поліцейські побачили схожий за прикметами автомобіль Opel Vectra та зупинили його. Однак, як тільки патрульний підійшов до легковика, водій іномарки натиснув на газ та почав втікати. На вул. Прокоф’єва, керманич жодним чином не реагував на вимогу про зупинку. Повернувши у дворову територію, водій, не впоравшись із керуванням, переїхав через бордюр, де подальший рух його транспортного засобу зупинило дерево.

Читайте такожЗаявка на рекорд: у Сумах 22-річного водія 9 разів за рік ловили за кермом п'яним

«Водія інспектори негайно ж затримали. Після надання лікарями медичної допомоги стала зрозуміла і причина втечі: водій та пасажир, який перебував із ним в автомобілі, мали явні ознаки алкогольного сп’яніння, а в салоні була пляшка з-під горілки», – зазначається у повідомленні.

У присутності свідків 34-річний водій категорично відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння. Інспектори склали на нього адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 126 (керування транспортним засобом без відповідних документів), ст. 124 (вчинення ДТП), ч. 1 ст. 130 (відмова від проходження огляду водієм, який керував з ознаками алкогольного сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

На оприлюдненому поліцією відео з місця події видно, що в момент автопригоди на подвір’ї знаходилася чимала кількість дітей. Деякі з них навіть сиділи на лавці за деревом, в яке в’їхав чоловік.

За інформацією місцевих ЗМІ, за кермом у нетверезому стані перебував начальник планового відділу управління капітального будівництва і дорожнього господарства Сумської міської ради Роман Басараб.