Власному 7-річному сину, хворому на ДЦП, вона встромила ніж у спину / фото Michael Blank via flickr.com

У Краматорську суд постановив госпіталізувати до психіатричного закладу з посиленим наглядом місцеву жительку, яка вбила ножем подругу і тяжко поранила власного 7-річного сина.

Про це повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Донецької області.

Як сказано в повідомленні, злочин стався у ніч на 6 жовтня 2018 року. 35-річна жінка перебувала в гостях у подруги. Під час спілкування жінки посварились. Близько 00.20 хазяйка вийшла на кухню, повернулась з ножем у руці, вдарила ним у спину подругу, а після цього, також у спину, – власного 7-річного сина, хворого на дитячий церебральний параліч.

Відео дня

Читайте такожХотів статтю про Сталіна: у Росії пенсіонер порізав чотирьох осіб в редакції газети

Потерпіла змогла вийти з квартири на сходи, де впала і від отриманого проникаючого колото-різаного поранення грудної клітини з пошкодженням легені і серця померла. Побачивши її тіло в під’їзді, сусіди викликали «швидку» та поліцію.

У дитини діагностовано проникаючу колото-різану рану грудної клітини з пошкодженням легенів.

За клопотанням прокуратури 42-річній жінці було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а після отримання висновків психолого-психіатричної експертизи, яка показала, що на момент скоєння вказаних діянь особа не усвідомлювала свої дії внаслідок загострення психічного захворювання, підозрювану примусово госпіталізували до психіатричного закладу.

Колегія суддів погодилась з позицією публічного обвинувачення, та визнала доведеним, що жінка вчинила суспільно небезпечні діяння, передбачені ч. 1 ст. 115 ч.2 ст.15, пп.1,2 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України, тобто вбивство і замах на вбивство, у стані неосудності, а отже - постановила ухвалу щодо застосування до неї примусових заходів медичного характеру.