Зеленський відреагував на трагедію / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський запевнив, що зробить все, аби винні у смертельному пораненні 5-річного хлопчика на Київщині були справедливо покарані.

Про це глава держави написав на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожУ лікарні помер 5-річний хлопчик, в якого вистрілили поліцейські

Відео дня

«На жаль, усі зусилля медиків виявилися марними. 5-річний Кирило помер у лікарні», - зазначив він.

«Звісно, ніщо у світі не може втішити рідних і близьких. Але я – як президент і як батько – хочу запевнити, що зроблю все, аби винні були покарані по справедливості. Жодного пом’якшення. Жодної спроби зам'яти цю справу», - наголосив Зеленський. «Ця трагедія має стати уроком. Ті, хто повинні дбати про безпеку громадян, мусять щохвилини пам’ятати про свою відповідальність. За життя. Перед людьми, перед народом, перед країною», - додав глава держави.

Як повідомляв УНІАН, 31 травня в Переяслав-Хмельницькому двоє працівників Переяслав-Хмельницького ВП ГУ НП в Київській області напідпитку влаштували стрілянину з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, розташованих у місці, де могли перебувати люди. Під час пострілів вони влучили у 5-річного хлопчика, який у цей час перебував на дитячому майданчику біля будинку. Дитину було госпіталізовано. 3 червня хлопчик від отриманих травм помер у столичній лікарні.

Спочатку поліцейським було оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ст. 128 КК України, а саме в необережному тяжкому тілесному ушкодженні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

Після смерті дитини генеральний прокурор Юрі Луценко повідомив, що поліцейським змінюють підозру з перекваліфікацією скоєного ними злочину на ч.2 ст. 115 (умисне вбивство) КК України.

4 червня суд має обрати поліцейським запобіжний захід. Прокуратура наполягатиме на триманні їх під вартою.