Під час огляду автомобіля фігуранта поліцейські вилучили кілька ікон / фото kv.npu.gov.ua

Поліція затримала підозрюваного у вчиненні понад 40 крадіжок з храмів.

Про це повідомили у Департаменті комунікації Національної поліції України.

Оперативники карного розшуку три місяці документували злочинну діяльність 30-річного чоловіка, якого підозрювали у скоєнні серії крадіжок з церков.

Відео дня

Зловмисник скоїв понад 40 крадіжок з храмів по всій території країни. Він привласнював старовинні церковні книги, ікони, оздоблені сріблом та позолотою, та інше церковне майно. Зокрема, поінформували у Нацполіції, на Київщині чоловік викрав старовинну ікону із золотим напиленням вагою близько 40 кілограмів.

Крадене зловмисник переправляв через посередника до сусідньої держави. Під час чергової такої спроби його затримали поліцейські.

Читайте такожНа Дніпропетровщині п’яний відвідувач погрожував підірвати кафе гранатою

Під час огляду автомобіля фігуранта поліцейські вилучили кілька ікон, вкрадених в одній з церков Запорізької області, а також навігатор та засоби для зламу замків та відкриття вікон.

Слідчими розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Після надходження результатів експертиз та встановлення вартості викраденого буде порушено питання щодо перекваліфікації вчиненого.

Затриманий перевіряється на причетність до інших аналогічних злочинів.

Судом обрано затриманому запобіжний захід у вигляді арешту строком на два місяці з правом внесення застави на суму 135 тисяч гривень.