Дівчинка говорила, що їй 17 років / фото pixabay.com

В с. Глинне Рокитнівського району Рівненської області 14-річна школярка Ганна звинуватила 18-річного хлопця в зґвалтуванні, після чого той повісився. Родичі загиблого кажуть, що він звів рахунки з життям, не витримавши наклепу.

Місцевих жителів настільки обурила подія, що вони зібралися влаштувати самосуд над (на їхню думку) винуватцями трагедії. Щоб уникнути розправи, школярка з родиною поспішно виїхала в іншу область, передає "Обозреватель".

Так, школярка разом з батьками приїхала із Сумської області в гості до бабусі. Ввечері вона відпочивала в компанії з місцевими хлопцями, серед яких був і 18-річний Олександр Олійник. Ніби тоді хлопець й зґвалтував дівчину.

Відео дня

Надалі мати школярки написала заяву до поліції, і 2 серпня до хлопця приїхав дільничний.

"Він став про щось говорити із Сашком. Я запитала у брата: "Що трапилося?" Відповів: "Я нічого не зробив. Дайте мені паспорт і новий одяг, повернуся і все вам розповім. Все нормально". І лише потім я дізналася, що брата звинувачують у зґвалтуванні", – розповіла сестра загиблого Оксана.

Згодом Олександр розповів рідним свою версію того, що сталося. Він визнав, що у нього був секс з Ганною, але це нібито відбулося за згодою, а дівчина стверджувала, що їй 17 років.

Читайте такожНа Сумщині чоловік зґвалтував 8-річну падчерку

Версія про зґвалтування викликала сумнів у багатьох місцевих жителів. Як вони розповіли журналістам, злочин начебто стався поряд з житловими будинками, але якщо б дівчина кричала, це б почуло півсела. Також на місці події нібито виявили засоби контрацепції та папірці від цукерок.

Оксана Пишняк каже, що згодом старший брат Олександра Ігор просив родичів дівчини забрати заяву і пропонував вирішити це питання грішми, однак рідні дівчини відмовилися брати "ці папірці".

Увечері 2 серпня раптом з'ясувалося, що Олександр Олійник кудись пропав. "Тоді наші односельці сказали школярці та її родичам, що якщо Саша не буде знайдений, не знають, що потім з ними зроблять. Після цього родичі Ганни заявили, що заберуть заяву за 50 тисяч грн", – зазначила сестра загиблого. Так це чи ні, розбереться слідство. Однак на наступний день хлопця знайшли повішеним у лісі. Дізнавшись про трагедію, сім'я школярки залишила село, побоюючись розправи.

Сестра загиблого впевнена, що школярка хотіла заробити грошей на її браті.

Начальник прес-служби ГУНП в Рівненській області Антон Крук підтвердив факт звернення матері неповнолітньої про зґвалтування її доньки.

"Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 152 Кримінального кодексу України (зґвалтування). У ході досудового розслідування слідчі хотіли поспілкуватися з установленою особою, але не змогли знайти. Надалі тіло молодого чоловіка виявили в лісовому масиві", – розповів Крук.

Крім того, за його словами, є факт самогубства (ст. 115 КК), і в рамках цього кримінального провадження також буде встановлено причинно-наслідковий зв'язок між заявою про зґвалтування та смертю хлопця.

Крук додав, що розслідування на сьогодні триває і, залежно від обставин і наявної інформації, можлива перекваліфікація. Також він зазначив, що якщо судово-медичний експерт десь усно повідомляє, що не побачив слідів зґвалтування, "потрібно дочекатися результатів експертизи".

Олександр Олійник народився в багатодітній родині – у нього семеро братів і сестер. На момент трагедії мати перебувала на заробітках у Польщі, за родиною доглядав батько.

За словами Оксани, її брат збирався одружитися – 10 серпня він зі своєю нареченою Вікою планували подавати заяву.

"Саша зізнався Віці та її батькам про статевий зв'язок з тією дівчиною і що та його залякує. Він заявив, що візьме в дружини Віку. І наречена з батьками були згодні. Але весіллю не судилося статися", – додала сестра загиблого.

Жінка написала заяву до поліції, в якому звинуватила 14-річну школярку та її сім'ю в наклепі.

Нагадаємо, в ніч на 31 липня в Києві на Новоірпінській трасі в лісі стався жахливий інцидент. Чоловік-таксист завіз дівчину до лісу і зґвалтував її.