Правоохоронці провели 25 обшуків на підприємствах та військових представництвах / фото vppnr.gp.gov.ua

Військова прокуратура Сумського гарнізону повідомила про підозру в розтраті майже 1 млн грн з держбюджету керівнику одного з підприємств концерну «Укроборонпром».

Як повідомляє прес-служба відомства, направлені Міноборони кошти призначалися на виконання державного оборонного замовлення з виготовлення озброєння для армії.

"Військовою прокуратурою Сумського гарнізону повідомлено про підозру директору ДП «Державний науково-дослідний інститут хімічних продуктів», який входить до складу ДК «Укроборонпром», та директору приватного товариства у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем - УНІАН)", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожАбромавічус ініціював розслідування діяльності свого попередника в "Укроборонпромі"

У прокуратурі уточнили, що у лютому 2019 року Міноборони та «Державний НДІ хімічних продуктів» уклали договір на постачання 600 одиниць військових засобів ураження на суму більш як 12 млн грн. Після цього директор держпідприємства уклав договір з керівництвом приватного товариства, яке не могло виготовити та поставити необхідне озброєння.

В серпні 2019 р. правоохоронці провели 25 обшуків на підприємствах та військових представництвах, в ході яких вилучена необхідна документація, чорнові записи тощо.

Слідством встановлено, що директор держпідприємства протягом 2019 року розтратив, а посадові особи ТОВ привласнили бюджетні кошти в сумі 917 тис. 726 грн, призначені на виготовлення озброєння.

Наразі тривають подальші слідчі (розшукові) дії щодо встановлення всіх обставин вчинення злочину та інших осіб, причетних до його вчинення.