Правоохоронці вилучили понад 3 тонни підроблених акцизних марок / Фото УНІАН

Служба безпеки України викрила фальшувальників акцизних марок на горілчану і тютюнову продукцію, які встигли реалізувати підробок на 20 млн грн.

Про це УНІАН повідомили в прес-центрі СБУ.

Читайте такожПідпільні виробники пального завдали державі збитків на 5 мільйонів євро

Відео дня

Оперативники спецслужби встановили, що організували протиправний бізнес мешканці Львівської та Київської областей. Підробки зловмисники виготовляли на промисловому обладнанні у двох підпільних цехах на Львівщині. Щотижня ділки друкували понад 2 млн фальшивих марок акцизного збору. Збували підроблені спецзнаки замовникам по всій Україні через один із недержавних поштових сервісів та через кур`єрів.

Правоохоронці затримали 11 зловмисників у Києві та Львові, у тому числі організаторів оборудки. Під час обшуків на незаконних типографіях вилучено понад 3 тонни підроблених акцизних марок, обладнання для їх виготовлення, чорнову бухгалтерію, кошти, отримані від протиправної діяльності.

Затриманим повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 с. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) Кримінального кодексу України.

До Солом’янського районного суду міста Києва скеровано обвинувальні акти щодо 8 фігурантів справи.