Водій втік з місця пригоди / фото PMG.ua

У Подільському районі Одеської області водій на іномарці смертельно травмував пішохода на узбіччі дороги і втік з місця події.

Читайте такожДані слідства вказують на вину Кулеби в ДТП – радник Авакова

Як повідомили УНІАН у Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, НП сталася вночі на автодорозі «Подольск - Балта», недалеко від села Малий Фонтан.

Відео дня

Як зазначається, водій автомобіля Opel збив 36-річного чоловіка, який рухався в попутному напрямку по узбіччю дороги. Постраждалого в несвідомому стані госпіталізували до лікарні, де він згодом помер.

«В ході проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили особу водія - ним виявився житель Подільського району. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Автомобіль поміщено на штрафмайданчик», - заявили в главку.

Дії правопорушника кваліфіковано за ч.2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керування транспортними засобами до трьох років.

Як повідомили в соціальних мережах родичі загиблого - Руслана Самойленка - винуватця ДТП не затримано. Відзначається, що Самойленко їхав на велосипеді додому - в село Малий Фонтан.

Збили його приблизно о 19.30 односельці, після чого залишили «вмирати в кущах».

Крім того, за даними родичів, винуватець ДТП зі своїм пасажиром напоїли тяжко травмованого Самойленка невідомою рідиною, що призвело до дуже сильного опіку легенів.

До лікарні потерпілий було доставлено у непритомному стані близько 23.00. У чоловіка діагностували черепно-мозкову травму, опік легенів, колоту рану на нозі, велику крововтрату.

Речей потерпілого - велосипеда і мобільного телефону - не виявлено.

У лікарні Самойленко був майже два тижні в стані глибокої коми, після чого помер.