REUTERS

В Одеській області засуджено жінку, яка вбила свою новонароджену дитину.

Як повідомили УНІАН у Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, напередодні суд засудив до трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки 24-річну жительку Балтського району.

Читайте такожБатько вбитого у Прилуках 14-річного хлопця приїхав до ДБР (відео)

Відео дня

Як зазначається, злочин скоєно в лютому в селі Липецьке Подільського району Одеської області.

«Народивши здорову дитину, жінка вчинила дії, в результаті яких дівчинка задихнулася. Зокрема, намагаючись приховати сліди злочину, мати закопала дитину живцем в городі, за господарськими будівлями», - повідомили в главку.

Поліцейські викрили правопорушницю. Її дії були кваліфіковані за ч. 1 ст. 117 (умисне вбивство матір'ю своєї новонародженої дитини) Кримінального кодексу України. На період досудового слідства жінці було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

До суду було направлено обвинувальний висновок і угоду про примирення між потерпілим (батьком дитини) і підозрюваною. Суд, переконавшись, що сторони добровільно уклали угоду, затвердив її та призначив вищеназване покарання. Крім того, жінка має регулярно відмічатися в органах пробації й не залишати місце проживання без відповідного дозволу.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці лютого медики Подільської районної лікарні Одеської області повідомили в поліцію про жінку з підозрою на «кримінальний аборт». Після того, як її оглянули лікарі, вона залишила медичний заклад.

Працівники поліції встановили особу громадянки - мешканки Балтського району, яка тривалий час гостювала у родичів у Подільському районі.

Спілкуючись з правоохоронцями, жінка спочатку запевняла, що у неї стався викидень, а плід вона закопала в городі. Однак після розтину тіла судово-медичні експерти встановили, що дівчинка народилася доношеною, а попередньою причиною її смерті стало задушення, викликане перекриттям дихальних шляхів.

Тоді жінка зізналася в скоєному - розповіла, що у неї вже є син, якому трохи більше року, а ця дитина була небажаною. Живе немовля вона замотала в поліетиленовий пакет і закопала.