Авіакатастрофа сталася біля іранського аеропорту Імама Хомейні / фото: MASH

Український "Боїнг" зазнав катастрофи в Ірані через кілька хвилин після зльоту з іранського аеропорту Імама Хомейні. З табло радара видно, як літак здіймається у небо, на 3-й хвилині після зльоту він втрачає висоту і на 8-й зникає з екранів радарів.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожКатастрофа "Боїнга" в Ірані: Пристайко назвав кількість та країни походження загиблих

За якийсь час у соцмережах з’являється відео з нібито українським літаком, на яких охоплений вогнем об’єкт швидко знижується й вибухає під час зіткнення із землею.

За словами одного із свідків, спершу було чутно вибух, а, наблизившись до місця катастрофи, він побачив уламки літака та пасажирів, які були розкидані довкола.

Український лайнер розбився за 60 км на південний захід від Тегерану. Його уламками усіяні близько 2 га території.

На місці катастрофи працюють 22 пошукові групи та 2 вертольоти. Тіла загиблих перевозять до місцевого центру невідкладної допомоги. Судмедексперти кажуть: розпізнати загиблих буде вкрай важко, адже всі тіла дуже сильно обгоріли.

Як повідомляв УНІАН, вночі 8 січня Боїнг 737, що належить компанії МАУ, зазнав аварії незадовго після зльоту з іранського аеропорту Імама Хомейні. Рятувальники зазначили, що в авіакатастрофі ніхто не вижив.

За даними Ради національної безпеки і оборони України, на борту судна перебувало 168 пасажирів та 9 членів екіпажу. В зв’язку з авіакатастрофою Boeing 737 у Тегерані створено оперативний штаб.