Чоловік застрелив брата, аби уникнути чергової сварки / Фото Peter.Thurgood via flickr.com

У селі Ліски Кілійського району Одеської області затримано чоловіка, який застрелив свого психічно хворого брата.

Як повідомили УНІАН у Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, НП сталася 5 квітня.

Відзначається, що конфлікти між чоловіками траплялися й раніше.

Відео дня

Читайте такожНа Вінниччині чоловік влаштував стрілянину та поранив чотирьох поліцейських

«Цього разу 43-річний чоловік вистрілив у старшого брата з рушниці. Підозрюваний пояснює свій вчинок тим, що весь день сварився з родичем, бо той, нібито, під дією алкоголю вимагав грошей на додаткову порцію», - повідомили в главку.

За словами підозрюваного, з вікна він побачив, родича, який біжить до нього з вулиці, і, щоб уникнути бійки, схопив рушницю і вистрілив. Від отриманого вогнепального поранення 48-річний постраждалий помер в автомобілі швидкої допомоги дорогою до лікарні.

З місця події поліцейські вилучили речові докази - рушницю, стріляну гільзу, закривавлений одяг.

За фактом умисного вбивства відкрито кримінальне провадження (ч.1 ст.115 КК України). Крім того, після проведення всіх необхідних експертиз, вирішуватиметься питання про притягнення чоловіка до відповідальності і за незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами, які зберігалися без відповідних дозвільних документів і, за словами правопорушника, були ним знайдені.

До обрання запобіжного заходу фігуранта затримали в порядку ст.208 КПК України.

За інформацією місцевих жителів, зазначені чоловіки - зведені брати. Старший страждав психічними розладами, і напередодні вбивства повернувся з психоневрологічного диспансеру після чергової госпіталізації. За словами очевидців, він часто проявляв агресію, міг завдати шкоди собі та іншим людям. Швидку допомогу викликав молодший брат.