Ділку повідомлено про підозру в скоєнні злочину/ фото УНІАН

Співробітники Служби безпеки України під час проведення комплексу заходів із захисту критичної інфраструктури держави у сфері охорони здоров’я перекрили на Харківщині нелегальний канал поставок медикаментів на тимчасово окуповані терористами території Донбасу. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Правоохоронці встановили, що один із організаторів каналу, мешканець Київщини, залучив до оборудки як оптового постачальника ліків одне з провідних фармацевтичних підприємств Харківської області. Придбані медикаменти зловмисник перевозив до облаштованого складського приміщення в одному з населених пунктів Донеччини поблизу лінії розмежування. Потім він особисто перевозив ліки на тимчасово непідконтрольні Україні території.

Читайте такожНа Рівненщині СБУ затримала наркоторгівців, вилучивши велику партію наркотиків та зброю

Відео дня

Під час досудового розслідування співробітники Головного управління контррозвідувального захисту економіки та управління СБУ в Харківській області задокументували, що у так званих «ДНР/ЛНР» медикаменти реалізовувались через комерційні структури, які зареєстровані у псевдореспубліках та регулярно сплачують «податки» терористам.

Правоохоронці затримали зловмисника під час підготовки спроби переправити через лінію розмежування чергову партію медикаментів.

Ділку повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України).

Раніше СБУ перекрила канал контрабанди елітної марихуани до РФ.