На час прибуття патрульних гелікоптер уже полетів / Кадр із відео на YouTube

У Чернігові розслідується факт незаконного приземлення приватного гелікоптера поблизу кінцевої зупинки громадського транспорту у мікрорайоні Масани. Про це УНІАН повідомили у прокуратурі Чернігова.

Читайте такожГелікоптер, що розбився у горах на Прикарпатті, міг бути призначений для перевезення контрабанди (відео)

Згідно з повідомленням, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом порушення правил безпеки руху повітряного транспорту. Встановлено, що 21 жовтня приватний гелікоптер приземлився на полі біля кінцевої зупинки тролейбусів, у одному з районів міста, забрав пасажира та полетів у невідомому напрямку.

За вказаним фактом 23 жовтня розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 276 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту), санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або обмеження волі на строк до трьох років. Процесуальне керівництво забезпечується Чернігівською місцевою прокуратурою.

Як уточнили у поліції Чернігова, поліцію щодо приземлення гвинтокрила поблизу зупинки громадського транспорту викликав місцевий житель, але на час прибуття патрульних гелікоптер уже полетів. Натомість, у соціальних мережах місцеві жителі виклали фото і відео його приземлення у мікрорайоні.

Як повідомляв УНІАН, у березні у Чернігові вертоліт приземлився в центрі міста, щоб забрати генерала.