npu.gov.ua

У Харкові оголосили підозру водію автомобіля Volkswagen Touareg Геннадію Дронову, який потрапив у дорожньо-транспортну пригоду із Lexus Олени Зайцевої, внаслідок чого загинули шестеро пішоходів.

Як повідомив кореспондентові УНІАН адвокат Сергій Перепелиця, підозра була вручена Дронову в лікарні, де він перебуває, сьогодні, 6 листопада.

"Сьогодні було вручено повідомлення про підозру, відтак, мій підзахисний набув статусу підозрюваного", - сказав адвокат.

Відео дня

За словами Перепелиці, він був присутній під час оголошення підозри. Адвокат наголосив, що Дронов не збирається ухилятися від слідства.

Адвокат додав, що разом із підозрою було вручене клопотання про обрання міри запобіжного заходу. За його словами, правоохоронні органи проситимуть суд взяти Дронова під варту. На думку адвоката, судове засідання щодо обрання підозрюваному міри запобіжного заходу має відбутися завтра, 7 листопада.

"Наша позиція, що мій клієнт не винний у цій дорожньо-транспортній пригоді", - підкреслив Перепелиця, не коментуючи причини, через які був змінений статус Дронова у кримінальному провадженні.

Читайте такожУ Харкові зросла кількість загиблих внаслідок резонансної ДТП: в лікарні померла 24-річна дівчина

Нагадаємо, що суд відмовився визнати потерпілим водія Volkswagen Touareg.

Як повідомляв УНІАН, 18 жовтня ввечері у центрі Харкова поблизу перехрестя вулиць Сумська та Мечникова автомобіль "Lexus", за кермом якого була Олена Зайцева, зіткнувся з автомобілем "Volkswagen Touareg". В результаті "Lexus" вилетів на тротуар, де збив пішоходів. П'ятеро з них загинули на місці, ще шестеро були травмовані і доставлені в лікарню. Згодом кількість загиблих внаслідок ДТП збільшилась до шести.

Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.286 ("Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами") Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі. 20 жовтня суд на два місяці взяв під варту Олену Зайцеву.