Правоохоронці встановили місцезнаходження цехів і місця збуту підробленого кави / Фото УНІАН

У Київській області поліція вилучила понад 250 кг підробленої кави вартістю 2 мільйони гривень. Як повідомили УНІАН у прес-службі Національної поліції, правоохоронці виявили підпільне виробництво кавової продукції відомих торгових марок.

Фальсифікована продукція була представлена декількома видами: зернова кава, розчинна та кавові напої. Для продажу використовували торгові знаки світових виробників даної продукції.

Працівники управління захисту економіки в Київській області, Бориспільського відділу поліції та місцевої прокуратури встановили місцезнаходження цехів та місця збуту такої продукції.

Відео дня

Під час проведення санкціонованих обшуків фальсифікат вилучили не тільки на підпільних виробництвах, але і у місцях його реалізації. Крім того, поліцейські конфіскували устаткування, необхідну тару та записи з «чорновою» бухгалтерією. Загалом поліцейські вилучили понад 250 кг продукції на суму 2 млн грн.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв УНІАН, половина кіосків з фаст-фудом в Києві працюють з порушеннями.