Працівники поліції діалогу проводять з учасниками акції профілактично-роз’яснювальні бесіди / фото УНІАН

Біля Шевченківського районного суду Києва у одного з учасників акції на підтримку громадського активіста Сергія Стерненка виявили травматичний пістолет.

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Києва, біля суду для забезпечення публічної безпеки і порядку задіяно працівників структурних підрозділів столичної поліції та військовослужбовців Нацгвардії.

«Сьогодні біля судової установи зібралися громадяни для проведення акції. Відтак, задля забезпечення публічної безпеки і порядку працівники структурних підрозділів столичної поліції та військовослужбовці Національної гвардії України посили заходи безпеки біля адміністративної установи. Охорону суду, пропускний режим до приміщення та забезпечення правопорядку безпосередньо у залі судового засідання здійснюється представниками Служби судової охорони відповідно до їх службових повноважень», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Також зазначається, що працівники поліції діалогу проводять з учасниками акції превентивні заходи та профілактично-роз’яснювальні бесіди з метою не допущення будь-яких правопорушень.

Читайте такожСотні громадян прийшли підтримати Стерненка до суду Києва (фоторепортаж)

«Під час проведення таких превентивних заходів у одного з учасників поліцейські виявили травматичний пістолет з дозволом на його зберігання. Окрім цього встановлено, що він на даний час перебуває у статусі підсудного за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Зараз з ним працюють поліцейські та встановлюють усі обставини та мотиви його перебування зі зброєю під час проведення масових заходів»,- повідомили у поліції.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 12 червня, близько 300 осіб прийшли підтримати Стерненка до Шевченківського районного суду Києва, який розглядає клопотання слідчого СБУ про обрання йому запобіжного заходу.

Згодом біля входу до Шевченківського райсуду Києва почалася бійка між поліцейськими-спецпризначенцями і громадянами.

Після того, як Стерненко закликав людей проходити до зали суду, ті намагалися потрапити до його приміщення. Спочатку зчинилася штовханина, а потім прибули спецпризначенці і почали зіштовхувати людей зі східців будівлі суду.

У 2018 році на Стерненка було скоєно три напади. Він пов'язує їх зі своєю активною громадською діяльністю, зокрема участю в акціях проти забудови Одеси.

9 жовтня 2019 року Генпрокуратура направила до Головного слідчого управління СБУ кримінальні провадження щодо нападів на Стерненка.

СБУ відкрила справу за фактом смертельного поранення одного з чоловіків, які скоїли на нього напад у 2018 році, Івана Кузнєцова.

11 червня Стерненку в Головному слідчому управлінні СБУ повідомили про підозру у вчиненні злочину за ст. 115 ч. 1 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) та ст. 263 ч. 2 (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України.

В СБУ заявили, що експертиза засвідчила версію про умисне вбивство Стерненком свого нападника Кузнєцова.