У Харкові розстріляли представника Нацкорпусу / фото прес-служба поліції Харківської області

Чоловік, якого розстріляли вранці 30 Червня у Харкові, через поранення в шию втратив багато крові. Стрілець чекав свою жертву під будинком.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

За попередніми даними, невідомий розстріляв чоловіка на вулиці Джерельній у дворі серед житлових багатоповерхівок, коли він сідав в машину.

Постріли почув один з місцевих жителів. Чоловік кинувся до місця події, де побачив пораненого. Випадковий свідок викликав поліцію та медиків, і до їх приїзду затискав рану потерпілого.

Читайте такожУ Харкові конфлікт двох водіїв закінчився стріляниною

"Я почув звуки й вийшов з-за рогу. Це буквально 2 секунди пройшло часу. Я тримав рану та чекав швидку допомогу. Він на тренування збирався. Це він мені розповів: "Я намагався їхати на тренування". Я з ним говорив, щоб він втратив свідомість. І питав його. Він намагався виїхати", - розповів очевидець.

Постраждалого 31-річного чоловіка у важкому стані госпіталізували. Він представник "Національного корпусу".

Стрілку ж вдалося втекти. За словами місцевих жителів, нападник був у панамці, картатій сорочці та синіх штанях, а в руках тримав пакет.

За фактом нападу відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 "Замах на умисне вбивство" Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 7 до 15 років позбавлення волі.

У свою чергу один з лідерів "Національного корпусу" Максим Жорін підтвердив, що розстріляли представника організації. 

"Сьогодні в Харкові підстрелили Артема Мошенського, коли він виходив з дому та сідав в машину. Артем - відомий у Харкові представник нашого руху. Зараз він бореться за життя на операційному столі", - йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомляв УНІАН, у Харкові група поліцейських ловила наркозалежних людей "на живця", а потім вимагала хабарі за непритягнення до кримінальної відповідальності. Середня сума хабара становила від 200 до 500 доларів.