Скріншот

У Державній податковій службі (ДПС) підтвердили, що за автомобілем Toyota Land Cruiser 200, на якому напередодні глава податкової Олексій Любченко потрапив у ДТП в Києві, закріплені номери державної реєстрації АА 7207 АА.

Про це йдеться у відповіді ДПС на інформаційний запит УНІАН.

Крім того, у відповіді на запит йдеться, що глава ДПС користується зазначеним транспортним засобом на правах оренди на підставі договору оренди, укладеного в приватному порядку, тобто не для інтересів, пов'язаних зі здійсненням повноважень глави податкової.

Відео дня

Читайте також"Така поведінка чиновників – неприпустима": нардеп Кива розповів про ДТП за участю голови податкової служби (фото, відео)

«Глава ДПС Олексій Любченко користується автомобілем Toyota Land Cruiser (номери держреєстрації АА 7207 АА) на правах оренди на підставі договору, укладеного в приватному порядку. У разі настання обставин, пов'язаних з можливим конфліктом інтересів, буде вжито заходів відповідно до законодавства України», - сказано в повідомленні.

Своєю чергою, це означає, що Любченко не має права на використання оперативних номерів.

Як повідомляв УНІАН, 3 липня голова ДПС Олексій Любченко потрапив у ДТП на автомобілі Toyota Land Cruiser, після чого залишив місце події, попередньо віддавши вказівку своєму водієві змінити номерні знаки на авто з АА 5129 ТІ на АА 7207 АА.

Водночас, за інформацією нардепа Олександра Дубінського, цей засіб пересування належить приватній компанії-платнику податків ЗАТ «Украгрохімхолдинг». Як відомо, до того, як очолити податкову, Олексій Любченко там працював першим віце-президентом.

Пізніше в інтерв'ю Цензор.НЕТ Любченко підтвердив факт аварії та уточнив, що сталася вона на перехресті вулиць Велика Васильківська та Федорова. Також він визнав, що поїхав з місця ДТП до приїзду патрульної поліції, оскільки за кермом перебувала «інша людина».

Як відомо, згідно з ч. 6 ст. 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення, експлуатація водієм транспортного засобу без номерного знаку або з номерним знаком, що не належить цьому засобу чи не відповідає вимогам стандартів, тягне за собою накладення штрафу в розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.