Італієць вбив свою дружину-українку Віру Мудру / ОК віри мудрої

В італійському місті Ріміні 68-річний Джованні Лагвардія жорстоко вбив свою дружину - українку Віру Мудру. Як з'ясувалося, жінка хотіла розлучитися через його зради і в день вбивства повинна мала йти до адвоката.

Читайте також"Крововилив у мозок, кома": у молодої українки стався інсульт на відпочинку у Туреччині

Подробиці трагедії повідомляє OBOZREVATEL. Вбивство 61-річної українки сталося в ніч на 26 жовтня. Її чоловік завдав їй смертельного удару молотком по голові. Тіло дружини залишив у квартирі і втік, але потім вирішив здатися поліції.

Відео дня

Причину свого вчинку Лагвардія пояснив тим, що Віра нібито постійно вимагала від нього грошей, які відсилала рідним в Україну. Через це він, пенсіонер, змушений був піти працювати.

Журналісти поспілкувалися з дочкою загиблої і з'ясували, що це зовсім не так.

"Дуже важко прийти до тями після такої втрати. Мама завжди ставилася до людей з відкритою душею. 21 рік тому вона була змушена поїхати на заробітки до Італії через важке матеріальне становище. Вона - кругла сирота і допомогти було нікому. З батьком розлучилася, коли ми з братом ще були маленькі. Працювала на консервному заводі, але в кінці 90-х він закрився, і вона пішла торгувати на ринок. Тоді була мода їздити на заробітки до Італії. І зрозумівши, що в Україні не зможе заробити і купити квартиру, вона теж вирушила до Італії", – розповідає дочка жінки Альона.

За її словами, в Італії Віра важко працювала. День і ніч їй доводилося доглядати за літніми італійцями. 18 років тому друзі познайомили віру з Джованні. Перші три роки вони зустрічалися, чоловік поводився адекватно, був вихованим і уважним. Потім два роки пара жила разом неофіційно, а 13 років тому оформила стосунки.

 ОК Віри Мудрої

"Мама ніколи не була біля нього синьйорою, а завжди працювала. І навіть коли не було офіційної роботи, вона шукала підробіток", – підкреслює Олена.

З боку могло видатись, що у пари все добре, але сімейне життя не було безхмарним. У родині траплялися конфлікти і скандали. Ще три роки тому Віра розповідала дочці, що з Джованні щось відбувається.

"Перевертаються очі і немов скажений стає. Вона боялася, щоб він вночі що-небудь з нею не зробив. Якось мама поїхала в санаторій відпочити, а він взяв кредит і спустив на повій. Мама знайшла доказ - порожню пачку з-під презервативів. Джованні зізнався, що викликав трансвеститів і повій", – розповіла дочка жінки.

Віра планувала розлучення. Саме в понеділок, 26 жовтня, вона мала йти до адвоката і писати заяву.

"Він у неділю, напередодні вбивства, падав перед нею на коліна і просив вибачення, просив залишитися з ним. Мама відповіла, що може і пробачить, але до адвоката все одно піде. Оскільки італійські закони на стороні жінки, він мав би утримувати її до старості. Можливо саме це і послужило поштовхом до вбивства", – каже Олена.

Родичі загиблої вважають, що чоловік готувався до злочину заздалегідь.

"Я зараз розумію, що італієць готувався до цього звірячого вбивства за кілька днів. Він раптом продав машину за 1400 євро, яку купував за 31 тисячу! Тоді мама говорила, що за неї можна було отримати 5 тисяч і просила не продавати. Саме вона оплачувала страховку за авто, дороги і заправляла. Мама часто добиралася на ній на роботу. Але він їй відповів, що синьйора не гратиметься на його машині", – зазначила дочка загиблої.

Подруга Мудрої розповіла, що вважала Віру і Джованні спокійною і люблячою парою. Віра мріяла з'їздити додому, в Україну, місяці на три, але італієць цього не вітав.  

"Останнім часом через це у них виникали суперечки. А потім з Мілана подзвонила її знайома італійка і попросила приїхати і допомогти їй прибрати квартиру. Віра погодилася, поїхала і мала повернутися 24 жовтня, в суботу. А вже в понеділок мені подзвонили і повідомили цю жахливу новину. Я в шоці від того, що скоїв Джованні", – розповіла знайома загиблої.

Facebook Віри Мудрої

Зараз Джованні Лагвардію узято під варту. Він скористався статтею закону і більше не дає жодних свідчень. Йому пред'явили звинувачення в навмисному вбивстві з обтяжуючими обставинами, за що загрожує довічне ув'язнення.

У Віри залишилися дорослі син і дочка, а також онуки.

Більше новин по темі