Микола Кузів і Сергій Сулима / facebook.com/anton.gerashchenko.7

Потерпілу у справі про зґвалтування в Кагарлику 25 червня забезпечили цілодобовою охороною.

Про це у коментарі РБК-Україна повідомила речниця ГУНП Київської області Віталіна Грохольська.

«Організація забезпечення - на полку поліції особливого призначення Київської області. Цілодобова охорона надана з сьогоднішнього дня», – сказала вона.

Відео дня

Читайте такожПобив і непритомного викинув з вікна: у Києві нелюд ледь не вбив 6-річного похресника (фото)

У її будинку також обладнали тривожну кнопку виклику поліції.

" Жінка може натиснути кнопку і викликати поліцію в разі небезпеки. Ця кнопка виведена на телефон "102". В разі чого, буде реагувати. Кнопка це для форс-мажору. А так, вони постійно присутні і вдень, і вночі ", - додала представниця ГУНП.

Як повідомляв УНІАН, за даними слідства, у ніч на 24 травня у Кагарлику на Київщині оперуповноважений поліції Сергій Сулима та начальник сектору поліцейського відділення Микола Кузів у службовому кабінеті з застосуванням насильства кілька разів зґвалтували жінку, яку викликали до відділення поліції як свідка.

26 травня їм повідомили про підозри. Оперуповноважений підозрювався у зґвалтуванні, вчиненому групою осіб (ч. 3 ст. 152 Кримінального кодексу України).

Начальник одного із секторів відділення поліції підозрювався у співучасті у зґвалтуванні, вчиненому групою осіб, та перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувались насильством (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 152, ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України). Також 26 травня суд взяв під варту обох поліцейських без права на внесення застав.

Голова Нацполіції Ігор Клименко звільнив Сулиму і Кузіва з поліції. У червні слідчі змінили кваліфікацію злочину: статтю 365 «перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу» Кримінального кодексу перекваліфікували на статтю 127 «катування за попередньою змовою групою осіб».