На польському кордоні на переході збили українських водіїв / колаж УНІАН, скріншоти

У четвер, 14 грудня, на кордоні з Польщею водій на мікроавтобусі з польськими номерами скоїв наїзд на трьох українських водіїв. Інцидент стався неподалік від пункту пропуску Гребенне – Рава-Руська.

Про це пише "Радіо Свобода". Зазначається, що в момент аварії українські водії ходили по пішохідному переходу. Інцидент стався на очах у польської поліції.

Водія мікроавтобуса затримали, з ним проводять процесуальні дії. Генеральний консул України в Любліні Олег Куць зазначив, що українським водіям була надана медична допомога. 

"За попередньою інформацією постраждали два українських водії. У одного – забій руки, в іншого забій ноги. Їм надали допомогу на місці, від госпіталізації відмовилися. Ми з ними перебуваємо в постійному контакті. На місце виїхав наш консул, щоб докладніше з'ясувати всі обставини", – додав він.

Тим часом в мережі публікують відео з місця події:

Ситуація на польсько-українському кордоні

У листопаді польські перевізники заблокували рух вантажівок на пунктах пропуску на кордоні України з Польщею. Вони були незадоволені, зокрема, скасуванням дозволів для українських водіїв. 

11 грудня відновив роботу найбільший вантажний пункту пропуску "Ягодин-Дорогуськ". Його роботу блокували близько місяця. Примітно, що вже через кілька годин польські перевізники знову заблокували проїзд, нібито через поломку фури. 

12 грудня міністр інфраструктури України Олександр Кубраков заявив, що рух через "Ягодин-Дорогуськ" було остаточно розблоковано. 

Вас також можуть зацікавити новини: