Чоловіка атакували заради шипшини / фото ua.depositphotos.com

У Подільському районі Одеської області двоє зловмисників увірвалися в будинок чоловіка, забрали 100 кг шипшини і вдарили сокирою по голові.

Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області.

Зазначається, що злочин скоєно на території Слобідської громади.

Відео дня

"59-річного потерпілого у непритомному стані виявив сусід. З відкритою черепно-мозковою травмою, переломом склепіння черепа і забоєм мозку чоловіка госпіталізували до місцевої лікарні", – повідомили в главку.

Односельці потерпілого розповіли правоохоронцям про двох підозрілих громадян, які виходили з його будинку. За описом поліцейські встановили та затримали зловмисників. Вони виявилися раніше судимими за майнові злочини жителями сусіднього села 40 і 28 років.

Потерпілий, прийшовши до тями, впізнав у затриманих тих, хто на нього напав. За його словами, ці зловмисники увірвалися в його будинок і, погрожуючи сокирою, вимагали гроші. Після того, як господар віддав 4,5 тис. грн, вони вдарили його сокирою по голові, від чого той знепритомнів. Правопорушники забрали з будинку мобільний телефон, понад 100 кг шипшини і зникли.

Фігурантам повідомили про підозру у розбійному нападі (ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна.

Спільники затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Як повідомляв УНІАН, раніше в Одеській області іноземець прострілив чоловікові ногу через гучний гавкіт собаки.